Evenimentul Zilei > Social > Alertă în România. Gripa a făcut prima victimă mortală
Alertă în România. Gripa a făcut prima victimă mortală

Alertă în România. Gripa a făcut prima victimă mortală

Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunţat, miercuri, că a fost confirmat primul deces de gripă în România din acest sezon. 

Primul deces de gripă din acest sezon din România a fost confirmat în județul Dâmbovița.

Institutul Naţional de Sănătate Publică, a anunţat, miercuri că un bărbat în vârstă de 54 de ani a murit din cauza gripei.

Bărbatul era din Dambovita şi a fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, avand condiții medicale pre-existente. Bărbatul decedat nu era vaccinat anti-gripal.

Gripa este o boala respiratorie contagioasa cauzata de virusi care infecteaza nasul, gatul si plamanii. Boala se confunda usor cu o raceala comuna datorita simptomelor asemanatoare: scurgeri nazale, durere in gat si tuse. Insa gripa prezinta simptome mai severe, cum ar fi dureri de cap si febra, transpiratii reci si frisoane, dureri musculare si chiar varsaturi.

Gripa este extrem de contagioasa si se raspandeste in mod normal prin tusea si stranutul unei persoane infectate. De asemenea, puteti prinde gripa prin atingerea unei persoane infectate. Adultii sunt contagiosi de la 1-2 zile inainte de a obtine simptomele si pana la 7 zile dupa ce se imbolnavesc. Aceasta inseamna ca puteti raspandi virusul gripal inainte de a sti chiar ca sunteti infectat, potrivit romaniatv.net