Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă în România. A fost împușcat de polițiști în plină stradă după ce a amenințat trecătorii cu sabia
Alertă în România. A fost împușcat de polițiști în plină stradă după ce a amenințat trecătorii cu sabia

Alertă în România. A fost împușcat de polițiști în plină stradă după ce a amenințat trecătorii cu sabia

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi a anunțat că, duminică, un tânăr de 29 ani a fost împuşcat în picior de poliţişti, după ce, în stare de ebrietate, i-a atacat cu o sabie.

Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi a afirmat că poliţia a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă 112, cu privire la faptul că un bărbat, de 29 ani, din comuna Munteni, aflat în stare de ebrietate, se manifestă violent pe stradă, ameninţând trecătorii cu o sabie.

La faţa locului s-a deplasat o patrulă de poliţie şi pentru că bărbatul nu s-a supus somaţiilor verbale ale poliţiştilor, îndreptându-se spre aceştia şi ameninţându-i şi pe ei cu sabia, unul dintre poliţişti a executat mai multe focuri de avertisment în plan vertical şi unul în direcţia agresorului, rănindu-l la piciorul drept.

Ulterior, bărbatul a fost imobilizat şi poliţiştii au chemat salvarea, care l-a transportat la spital.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunile de ameninţare, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ultraj, potrivit agerpres.ro