Noul membru al social-democraților le-a prezentat deja colegilor „o schiţă de reformare a PSD”. Gușă are și soluția prin care partidul se poate întări, anunță Agerpres. „Le-am desenat o schiţă de reformare. Toate acţiunile din perioada următoare, dacă şi le asumă colegii, ar trebui să meargă în transformarea PSD într-un partid al românilor buni. Şi român bun înseamnă român omenos şi, bineînţeles, patriot”.

Concret, patronul Realitatea Tv propune următoarele: „Un proiect de reformă nu se poate face fără recuperarea unor oameni care au fost în partid sau mai sunt, dar nu sunt activi. Şi am dat două exemple de notorietate, doi prieteni de foarte mulţi ani, Vasile Dîncu şi Vasile Puşcaş. Cum bineînţeles este cazul şi anumitor oameni de la Pro România, care au plecat din PSD în epoca Dragnea, dezamăgiţi fiind de leadership-ul partidului, care cred că trebuie să revină în PSD.”

Paul Stănescu l-a invitat în partid

De la înscrierea sa în partid, Cozmin Gușă nu a apucat să se consulte și cu Viorica Dăncilă, actualul președinte.

„Cu Viorica Dăncilă, strict legat despre înscrierea în partid, nu am vorbit. Invitaţia de a reveni în partid mi-au făcut-o mai mulţi dintre liderii PSD, dar cel care şi-a asumat-o a fost Paul Stănescu, cu care sunt amic, apoi a oficializat-o primarul de la Sectorul 1, Dan Tudorache. Am acceptat şi pentru că partidul trece printr-o perioadă dificilă post-Dragnea”, a declarat Gușă.

Proaspătul social-democrat, om de stânga, după cum se declară, are și pentru liberali câteva sfaturi: „Dacă PNL crede că este mai reformat decât PSD, se înşală, pentru că beneficiază de o conjunctură, de un avantaj pe care îl datorează tot lui Dragnea, demonizării publice a lui. Dar, dacă PNL nu se va reforma la rândul lui, acest val de simpatie pe care îl are acum şi în contextul candidaturii lui Klaus Iohannis, care este la mare distanţă pe primul loc în sondaje, o să o păţească mai repede decât îşi închipuie”.