Evenimentul Zilei > Politica > Alertă în politică! Ponta ia pauză de la campanie și face testul pentru coronavirus
Alertă în politică! Ponta ia pauză de la campanie și face testul pentru coronavirus

Alertă în politică! Ponta ia pauză de la campanie și face testul pentru coronavirus

Preşedintele Partidului Pro România, Victor Ponta, anunţă că nu va mai participa fizic, în următoarele zile, la acţiuni de campanie electorală, până nu va primi rezultatul unui test pentru COVID-19 pe care îl va face duminică.

Fostul premier al României a decis să își facă testul după ce dr. Aurelia Ţaga, candidatului formaţiunii pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Bacău, a fost confirmată cu noul coronavirus.

„Deşi am respectat toate regulile de protecţie, având în vedere cazul colegei noastre de la Bacău, duminică în Bucureşti voi face din nou testul COVID-19 / până ce primesc rezultatul, nu voi mai participa fizic la acţiuni de campanie/ multă sănătate şi mult succes candidaţilor Pro România!”, a scris Ponta, vineri seara, pe pagina sa de socializare.

Anterior, el anunţase că dr. Aurelia Ţaga a contractat virusul şi preciza că a respectat în campanie toate regulile de siguranţă împotriva noului coronavirus.

„Eu fac campanie alături de candidaţii PRO România – respectând toate regulile de siguranţă (masca, dezinfectant, număr de persoane, evenimente în spaţii deschise) / inclusiv momentul fotografiilor (în care îmi scot masca) este organizat de staff în condiţii de siguranţă! Voi face tot ce ţine de mine să îmi protejez familia, colegii şi toţi cei cu care interacţionez!”, a scris Ponta pe Facebook.

El a mai postat şi fotografii în care apare purtând masca, alături de candidaţii Pro România Bacău, primarul Cosmin Necula şi dr. Aurelia Ţaga. Candidatul formaţiunii Consiliului Judeţean Bacău postase însă, în ziua anterioară, fotografii din timpul vizitei lui Ponta în judeţ, în care apare alături de Ponta şi Necula la o masă, în spaţiu deschis, fără a avea măştile de protecţie pe faţă.

Liderul Pro România, Victor Ponta, se pronunță în favoarea amânării alegerilor locale

Aflat într-o deplasare electorală la Târgu Mureș, Victor Ponta a declarat că actualul Guvern este interesat mai mult de organizarea alegerilor decât de începerea anului școlar. El a făcut aceste declarații în contextul anunțului făcut de premierul Ludovic Orban, potrivit căruia este posibil ca școala să înceapă fizic abia de la 1 octombrie.

„Eu cred că ar trebui amânate alegerile locale, nu şcoala. Şcoala ne priveşte pe absolut toţi, nu doar pe cei care au copii la şcoală. Vorbesc de partea economică, de problema părinţilor care trebuie să stea (cu copiii), de faptul că în toate ţările unde a început şcoala e o perioadă în care creşte numărul de cazuri şi cred că este de 1.000 de ori mai importantă şcoala decât să facem alegerile pe 27”, a declarat Victor Ponta.

„Din păcate, guvernul pune acum carul înaintea boilor; pe ei îi interesează de alegeri şi nu-i interesează de şcoală şi eu nu, nu sunt de acord cu această idee. Dimpotrivă, zic că ar trebui să începem şcoala, să o începem bine, să vedem primele săptămâni şi după aceea să facem alegeri”, a declarat Victor Ponta.

Ponta a mai spus că deşi a avansat ideea amânării alegerilor locale, acest lucru nu s-a putut, întrucât nu au dorit reprezentanții celorlalte partide, în special ai PNL, PSD şi UDMR. Liderul Pro România a precizat că nu se poate face campanie electorală în condițiile în care oamenii se tem că ar putea contacta infecția cu noul coronavirus și evită contactul cu politicienii și militanții partidelor.