Evenimentul Zilei > International > Alertă în Italia. Matteo Salvini a fost ameninţat cu moartea. Uluitor ce au descoperit Serviciile secrete
Alertă în Italia. Matteo Salvini a fost ameninţat cu moartea. Uluitor ce au descoperit Serviciile secrete

Alertă în Italia. Matteo Salvini a fost ameninţat cu moartea. Uluitor ce au descoperit Serviciile secrete

Ministrul de interne al Italiei, Matteo Salvini, a afirmat, marţi, că la un grup de simpatizanţi ai neonaziştilor a fost descoperită arma cu care urma să-l ucidă.

„Nu este racheta mea şi sunt bucuros că am ajutat la găsirea ei. Aceasta a fost una dintre numeroasele ameninţări cu moartea care mi se întâmplă în fiecare zi şi despre care nu se vorbeşte”, a spus el.

De asemenea, Salvini a mai spus că ameninţările vin din partea unui grup ucrainean.

„Serviciile secrete vorbesc despre un grup ucrainean care dorea să atenteze la viaţa mea”, a adăugat Salvini.

Ministerul de Interne al Italiei a transmis semnalmentele către Direcţia pentru antiterorism din Torino (capitala regiunii Piemont), care anchetează asupra unor simpatizanţi neonazişti ce au luptat alături de forţele Kievului în Donbas, regiune din estul Ucrainei unde acestea se confruntă de cinci ani cu separatiştii proruşi.

În ultimele săptămâni în regiunea Torino, Poliţia a întreprins mai multe raiduri împotriva mişcării neonaziste în ultimelesăptămâni, unde anchetatorii au reperat trei simpatizanţi neonazişti care păreau că încearcă să vândă arme.

Percheziţii efectuate într-un hangar administrat de doi dintre ei şi la domiciliul celui de-al treilea au dezvăluit un arsenal de război, inclusiv o rachetă aer-aer în perfectă stare de funcţionare, modelul francez Matra Super 530F, folosit de armata Qatarului. Cu toate acestea, ea nu avea încărcătură explozivă şi un expert a estimat că ar fi fost „extrem de complicat” să fie folosită fără avion.

Poliţiştii au descoperit de asemenea arme de asalt de ultimă generaţie, o mitralieră Scorpion, arme de vânătoare şi pistoale, 20 de baionete şi peste 800 de muniţii de toate calibrele.
A mai fost descoperită şi o placă albastră pe care se putea citi „Piaţa Adolf Hitler” şi svastici.

Potrivit poliţiştilor, unul dintre bărbaţii arestaţi a trimis prin mesagerie fotografii cu racheta, cerând pentru ea, 470.000 de euro, potrivit agerpres.ro

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News