Evenimentul Zilei > International > ALERTĂ în Germania. Se dezlănţuie jihadul. Traficul feroviar a fost întrerupt temporar
ALERTĂ în Germania. Se dezlănţuie jihadul. Traficul feroviar a fost întrerupt temporar

ALERTĂ în Germania. Se dezlănţuie jihadul. Traficul feroviar a fost întrerupt temporar

Mai multe materiale propagandistice ce aparţin unei organizaţii a Statului Islamic (SI) au fost găsite în apropiere de o cale ferată din Berlin, în Germania. Printre aceste materiale s-a găsit şi un drapel apaţinând SI.

Încă este neclar dacă steagul respectiv şi un text în arabă găsite în apropierea căii ferate au fost lăsate de aceleaşi persoane care au avariat consola care susţinea cablul electric de alimentare, potrivit agerpres.ro

 

''De la începutul investigaţiei, au fost găsite mai multe probe'', a menţionat poliţia berlineză, adăugând că autorităţile au descoperit un cablu de oţel smuls şi un fir electric de alimentare a căii ferate.

Compania feroviară Deutsche Bahn a informat poliţia federală despre acest incident şi serviciile feroviare locale au fost întrerupte temporar, a explicat poliţia.

Deocamdată nu este clar dacă incidentul are legătură cu un caz similar înregistrat în landul Bavaria, unde în luna octombrie autori necunoscuţi au încercat să avarieze sau chiar să deraieze un tren de mare viteză, folosind un cablu de oţel.