Alertă în Europa: Focar de Salmonella, asociat cărnii de pui! 15 țări sunt afectate

Alertă în Europa: Focar de Salmonella, asociat cărnii de pui! 15 țări sunt afectate Sursa: arhiva EVZ

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a anunţat joi că un focar de Salmonella asociat cu carnea de pui afectează în prezent 16 ţări din Europa.

Carnea de pui este considerată sursa probabilă a focarului de Salmonella

ECDC a declarat că au fost raportate 335 de cazuri confirmate în 15 ţări europene, precum şi în Statele Unite, în perioada 1 ianuarie - 24 octombrie. În Germania au fost în total 18 cazuri în acest an, potrivit evaluării.

Un total de nouă persoane din trei ţări au necesitat îngrijiri medicale în unităţi medicale. O persoană din Austria a murit în urma contractării bacteriei.

Carnea de pui este considerată sursa probabilă a focarului, care include trei tipuri diferite de Salmonella enteritidis ST11, a anunţat agenţia cu sediul la Stockholm într-o evaluare comună cu Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA), transmite agenţia DPA citată de ziare.com.

Ne puteți urmări și pe Google News

Carne infectată cu Salmonella din Polonia și Austria

ECDC a indicat în comunicat că există probabilitatea să fie raportate cazuri suplimentare până la identificarea sursei. Bacterii similare cu cele care au provocat focarul au fost descoperite în eşantioane de carne de pui şi în kebab de pui, au declarat cele două agenţii europene.

Eşantioanele au condus către şapte producători din Polonia şi unul din Austria, însă în unităţile lor de producţie nu au fost descoperite dovezi microbiologice ale contaminării, au precizat agenţiile, potrivit antena3.ro. 

Brânza de Sibiu contaminată cu E.coli și Salmonella

Brânză de Sibiu cu E.coli și Salmonella, vândută românilor. Tone de produse confiscate de DSV

Descoperiri șocante în urma controalelor inspectorilor DSV din țară. Tone de produse lactate au fost confiscate pentru distrugere după ce în compoziția acestora au fost identificate bacterii precum E.coli și Salmonella.

Brânza de Sibiu este considerată o adevărată delicatesă de majoritatea românilor. Telemeaua, urda, cașul sau untul produse de sibieni sunt la mare căutare în piețele agroalimentare din întreaga țară. Deși se vând cu prețuri extrem de piperate, se pare că aceste produse nu sunt întotdeauna conforme. Inspectorii DSV au descoperit recent că mai mulți producători vindeau brânza de Sibiu contaminată cu E.coli și Salmonella.