Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă în Capitală! A tras cu arma într-un tramvai plin cu călători. Anchetă dificilă
Alertă în Capitală! A tras cu arma într-un tramvai plin cu călători. Anchetă dificilă

Alertă în Capitală! A tras cu arma într-un tramvai plin cu călători. Anchetă dificilă

Este alertă maximă în București, vineri dimineață, după ce un incident a avut loc într-un tramvai care se deplasa pe Șoseaua Viilor.

Poliţiştii fac cercetări în cazul unui obiect care a spart două geamuri ale unui tramvai, traversând zona destinată călătorilor, pe şoseaua Viilor din București.

Potrivit primelor informații, un bărbat care se afla pe trotuar a tras cu un pistol în direcția tramvaiului. Împușcăturile au fost raportate prin apel la 112.

„În această dimineaţă a fost sesizat faptul că un tramvai ce circula pe şoseaua Viilor a fost lovit cu un obiect, care a spart doua geamuri ale vehiculului – traversând zona destinată călătorilor. Nicio persoană nu a fost rănită”, informează Biroul de presă al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Potrivit sursei citate, poliţia efectuează verificări în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs evenimentul, precum şi pentru identificarea obiectului care a produs distrugerea.

Cercetările sunt efectuate de Secţia 18 Poliţie, cu sprijinul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

Niciun călător nu a fost rănit

„În jurul orei 10:10, un tramvai din linia 7 care se deplasa pe Şos. Viilor, pe sensul către Şos. Progresului, a fost implicat într-un incident provocat de un cetăţean aflat pe trotuar. Din primele informaţii, reiese că acesta a tras cu pistolul în geamurile vehiculului. Nu au fost călători accidentaţi sau răniţi”, se menţionează în comunicat.

Focuri de armă pe stradă, în București. Poliția a făcut față cu greu

În urmă cu doar câteva săptămâni, oamenii legii au avut bătăi de cap cu doi presupuși infractori. La momentul respectiv, doi bărbați bănuiți că au comis mai multe tâlhării au fost reținuți de polițiști. Pentru a-l prinde pe unul dintre suspecți, oamenii legii au fost nevoiți să facă uz de armă. Ei au avut două mandate de percheziție într-un dosar ce urmărește infracțiuni de tâlhărie.

„Poliţişti ai Secţiei 1 Poliţie Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au pus în aplicare două mandate de percheziţie în Capitală într-un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie”, transmitea  Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti.