UPDATE: La orele 19:00 circulația aerului se realizează din sector predominant vestic, iar vântul suflă moderat, cu viteze la rafală de până la 30…35 km/h.

Având în vedere simulările modelelor numerice rulate de către Administrația Națională de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona Bulevardul Metalurgiei din București, precizăm faptul că, până în dimineața zilei de mâine, luni (01 iunie) circulația aerului va deveni treptat slabă (cu viteze la rafală de până la 15…25 km/h) și se va realiza din sector vest-sud vestic.


UPDATE: 24 de autospeciale, trei autoscări, descarcerare și trei ambulanțe SMURD sunt la fața locului pentru stingerea incendiului. În interior sunt depozitate, paletizat, alimente în ambalaje de plastic. A fost emisă și avertizare Ro Alert cu privire la această intervenție.


UPDATE: ISU București a anunțat că din cauza proporțiilor pe care le-a luat incendiul se va suplimenta numărul de autospeciale. Așadar, vor mai fi aduse încă patru autospeciale care vor interveni în stingerea incendiului


„Incendiul se manifestă la două hale pe bd Metalurgiei, cu degajări mari de fum și flacără violentă, pe o suprafața de aprox 1000 mp. Intervin 16 autospeciale și trei autoscări”, se arată într-un comunicat de presă emis de ISU București-Ilfov

„Intervenim în aceste momente pentru lichidarea unui incendiu ce se manifestă cu degajări mari de fum la două hale pe o suprafață de 1000 de metri pătrați, pe Bulevardul Metalurgiei din Capitală. Traficul este restricționat în această zona. Până în acest moment, nu avem victime. Intervenim cu 16 autospeciale de stingere și trei autoscări pentru a realiza stingerea atât de la nivelul solului, cât și de la înălțime. Incendiul a fost anunțat în urmă cu 20 de minute. În prima faza au fost trimise 6 autospeciale”, a declarat Bogdan Toma de la ISU București.

Din primele informații, pompierii se luptă cu flăcările pentru localizarea și stingerea incendiului. Deocamdată nu se cunosc cauzele care au generat la izbucnirea incendiului.