Evenimentul ZileiSocialAlertă de securitate pentru toți posesorii de iPhone. Sunt semne de întrebare în privința hackerilor și companiei Apple. Cum vă protejați

Alertă de securitate pentru toți posesorii de iPhone. Sunt semne de întrebare în privința hackerilor și companiei Apple. Cum vă protejați

Alertă de securitate pentru toți posesorii de iPhone. Sunt semne de întrebare în privința hackerilor și companiei Apple. Cum vă protejați
Există o breșă de securitate care îi face vulnerabili pe toți posesorii de iPhone, care se pot proteja împotriva hackerilor apelând la câteva mișcări foarte simple.

Posesorii de iPhone sunt îndemnați să își schimbe setările pentru a-și proteja mesajele care îi pot spiona.

Specialist în securitatea cibernetică, Zak Doffman, a arătat săptămâna trecută cum o lacună puțin cunoscută face posibilă spionarea de către hackeri a discuțiilor purtate prin iMessage.

O breșă de securitate extrem de alarmantă pentru posesorii de iPhone

Și asta în ciuda promisiunii celor de la Apple că serviciul este criptat total, ceea ce ar trebui să însemne că nimeni – nici măcar Apple – nu vă poate citi mesajele. Doffman, directorul executiv al firmei britanice de tehnologie de supraveghere Digital Barriers, a vorbit despre o problemă „extrem de seriosă”.

„Se pare că, până la urmă, ceea ce se întâmplă pe iPhone-ul tău nu rămâne întotdeauna pe iPhone-ul tău”, a spus el.

Lacuna din iMessage implică serviciul de stocare în cloud al Apple, iCloud. Instrumentul face în mod regulat o copie a informațiilor de pe iPhone, numită copie de rezervă. În timp ce textele trimise către iPhone-uri cu ajutorul iMessage sunt criptate, cheia necesară pentru a le decripta este stocată în copiile de rezervă iCloud, a spus Doffman.

Ideea de criptare end-to-end este că această cheie ar trebui să fie împărtășită doar între dumneavoastră și cei cărora le trimiteți mesaje, pentru a împiedica pe oricine să le intercepteze.

„Nu există nicio dovadă că Apple folosește această portiță pentru a spiona textele”

Cu toate acestea, stocarea în iCloud înseamnă că Apple poate accesa cheia – ceea ce înseamnă că poate citi mesajele, potrivit lui Doffman. „Apple stochează o copie a acestor chei de criptare în acea copie de rezervă iCloud, pe care o poate accesa. Asta înseamnă că criptarea end-to-end este de fapt destul de inutilă”, a mai spus specialistul în securitate cibernetică.

„Nu există nicio dovadă că Apple folosește această portiță pentru a spiona textele, dar riscul este suficient pentru a justifica modificarea setărilor”, a adăugat el.

Asta pentru că agențiile guvernamentale, cum ar fi FBI, pot folosi această portiță pentru a avea acces la mesajele voastre. și la alte informații sensibile.

Documentele FBI publicate săptămâna trecută au dezvăluit că organizația de securitate poate obține acces „limitat” la iMessage prin această metodă.

Cu un mandat de percheziție, agenții pot „să facă copii de rezervă ale unui dispozitiv țintă” și, „dacă ținta folosește copii de rezervă iCloud … pot, de asemenea, să obțină iMessages din iCloud”, dacă utilizatorul a activat această opțiune.

Cum să vă protejați mesajele de pe iPhone

Pentru a vă proteja discuțiile de ochii curioșilor, trebuie să dezactivați copiile de rezervă iCloud.

Vă avertizăm că acest lucru va însemna că nu veți putea să vă restaurați aplicațiile și setările în cazul în care vă pierdeți sau vă stricați dispozitivul.

Fotografiile, videoclipurile și mesajele dvs. vor fi, de asemenea, pierdute dacă veți avea un incident.

Deschideți aplicația Setări iPhone
Mergeți la Apple ID
Atingeți iCloud Backup și dezactivați-l
WhatsApp vă recomandă să dezactivați funcția și să activați opțiunea de backupuri criptate a aplicației. Pentru a face acest lucru, deschideți WhatsApp, apoi:

Deschideți Settings (Setări)
Atingeți Chats > Chat Backup
Atingeți End-to-end Encrypted Backup și activați-o

 


Accesează: