Evenimentul Zilei > International > ALERTĂ DE GRADUL ZERO la Casa Albă. Serviciile secrete ÎN CRIZĂ, Barack Obama ÎN PERICOL. Totul a început de la un AGENT SECRET
ALERTĂ DE GRADUL ZERO la Casa Albă. Serviciile secrete ÎN CRIZĂ, Barack Obama ÎN PERICOL. Totul a început de la un AGENT SECRET

ALERTĂ DE GRADUL ZERO la Casa Albă. Serviciile secrete ÎN CRIZĂ, Barack Obama ÎN PERICOL. Totul a început de la un AGENT SECRET

Un agent Secret Service a generat o situaţie care i-a făcut pe colegii săi să ia măsuri suplimentare pentru a-i asigura securitatea lui Barack Obama, preşedintele SUA.

Agentul secret a fost victima unui furt din cauza căruia a rămas fără armă, insignă, cătuşe şi staţia de emisie-recepţie.

Au fost suficiente câteva momente în care agentul s-a îndepărtat de maşina parcată la câteva străzi distanţă de Casa Albă.

Incidentul a fost raportat luni după-amiaza şi a fost confirmat inclusiv de un purtător de cuvânt al serviciilor secrete, citat de Reuters.

Întâmplarea se adaugă altor evenimente în care au fost raportate mai multe breşe de securitate, în care au fost implicaţi agenţii din serviciile secrete în ultimii 10 ani.

Au fost date ca exemplu cele 143 de probleme de securitate pe care le-au avut aceştia în ultimul deceniu. De altfel, într-un raport oficial se arată că Secret Service reprezintă „o agenţie în criză”. Trei directori au fost la conducerea Secret Service în ultimii trei ani şi mai mulţi agenţi şi ofiţeri au fost concediaţi, transferaţi sau sancţionaţi disciplinar.