Evenimentul Zilei > Actualitate > Update. Alertă de gradul zero la Capitoliu. Doi oameni au murit în urma atacului
Update. Alertă de gradul zero la Capitoliu. Doi oameni au murit în urma atacului

Update. Alertă de gradul zero la Capitoliu. Doi oameni au murit în urma atacului

Noi momente tensionate în SUA. Un nou atentat a avut loc la Capitoliu. Incidentul s-a soldat cu moartea șoferului care a vrut să forțeze zona interzisă a clădirii.

UPDATE: Din primele informații oferite de Reuters, se pare că a murit și unul dintre polițiștii loviți de terorist.

 


Știre inițială

Doi agenți au necesitat un consult medical. Imediat, la fața locului au sosit zeci de echipaje ale poliției americane, dar și ambulanțe.

Conform primelor informații, șoferul autovehiculului a forțat bariera care delimitează zona interzisă publicului de cea liberă.

Un elicopter a aterizat pe peluza de lângă Capitoliu, iar jurnaliștii americani spun că au fost trase mai multe focuri de armă asupra atacatorului. Șoferul, rănit, a fost reținut. Și el, și polițiștii au fost transportați la spital, potrivit BBC.

CNN adaugă că agresorul ar fi murit. Surse CNN spun că bărbatul împuşcat la Capitoliu de poliţişti a murit la spital. Un oficial din rândul forţelor de ordine confirmă că atacatorul a reuşit să rănească cu cuţitul cel puţin un ofiţer de poliţie. 

Ofițeri ai US Capitol Police au fost răniți

”Ambii ofițeri sunt răniți. Toți trei au fost transportați la spital”, a declarat USCP într-un mesaj postat vineri pe Twitter. O alertă inițială de la USCP a avertizat cu privire la o „amenințare de securitate externă” la Capitoliu și un anunț făcut peste sistemul PA la complex a spus tuturor să rămână în interior și departe de ferestre. Lauren Fox de la CNN raportează că a văzut ambulanțe și un elicopter în fața clădirii. O persoană a fost văzută pe targă.

Purtătorul de cuvânt al DC Fire,Vito Maggiolo, a declarat că departamentul a răspuns unei provocări la baricada de nord a Capitoliului și există indicii că vor transporta pacienți.

Reprezentanții Congresului sunt în vacanță parlamentară

Unele dintre barierele de protecție au fost îndepărtate recent, iar perimetrul de securitate s-a strâns în jurul Congresului. Poliția Capitolului a intervenit „după ce a fost informată că cineva a condus un vehicul către doi ofițeri”. Evenimentele au avut loc lângă un punct de control din partea Senatului.

Reprezentanții aleși ai Congresului sunt în vacanță parlamentară săptămâna aceasta, dar au fost prezenți unii membri ai echipelor lor, angajați ai Congresului și jurnaliști.

Un elicopter a aterizat o vreme pe esplanada de la poalele Capitoliei și apoi a plecat, conform imaginilor făcute publice de un jurnalist.

Peste 370 de persoane au fost puse sub acuzare până în prezent în legătură cu insurecția din 6 ianuarie, în timpul căreia protestatarii pro-Trump au luat cu asalt Capitoliul american.

Revenim imediat cu mai multe detalii