Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă de gradul 0 la un Consulat din București. Se fac percheziții de amploare
Alertă de gradul 0 la un Consulat din București. Se fac percheziții de amploare

Alertă de gradul 0 la un Consulat din București. Se fac percheziții de amploare

Este alertă de gradul 0 la Consulatul Republicii Moldova din București. Autoritățile au organizat percheziții de amploare.

Centrul Național Anticorupție (CNA) efectuează, joi, percheziții de amploare la un Consulat din București, într-un dosar penală în care sunt cercetate fapte de abuz în serviciu.

„CNA efectuează acțiuni de urmărire penală la Consulatul Republicii Moldova la București în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul abuzului de serviciu, comis de către foști angajați ai misiunii diplomatice. Acum sunt audiate persoane si se fac ridicări ale unor materiale pentru verificarea informațiilor de care dispunem. Cu alte amănunte vom reveni”, a declarat ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi, potrivit  jurnal.md.

Cristian Rizea se ascunde în Republica Moldova

După ce a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, fostul deputat PSD Cristian Rizea a fugit la Chișinău, Republica Moldova.

Cristian Rrizea a fost găsit vinovat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Procurorii DNA l-au acuzat pe politician că a pretins în mod direct unui om de afaceri suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive.

La Chișinău, ex-deputatul PSD Cristian Rizea se bucură de protecția președintelui Igor Dodon, care i-a dat garanții că nu va fi extrădat pentru a ispăși la București condamnarea dictată de instanța supremă.

Beneficiind de protecția amintită, Rizea a început să amenințe jurnaliștii români cu mitraliera. Fugarul român și Igor dodon s-au cunoscut prin intermediul lui Artur Gumeniuc, consilier al șefului statului.

Dodon îl amenință pe Rizea

Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, anunță că îl va extrăda pe Cristian Rizea în urma dezvăluirilor făcute acesta din urmă în exclusivitate pentru Realitatea Plus.

În urma declarațiilor lui Igor Dodon, Rizea a răspuns clar.

„Anumiți actori politici vor să mă folosească. Mă bucur că a punctat foarte bine domnul președinte Dodon și cred că a risipit toate suspiciunile. A spus corect, DACĂ s-a încălcat legea în privința obținerii cetățeniei moldovenești, ceea ce vă spun fără emoție și cu toate sinceritatea că nu s-a întâmplat, dar, prin absurd, să presupunem că se dovedește, urmează un proces, pentru că aici în Republica Moldova legea este respectată mai mult decât în România.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News