Evenimentul Zilei > Actualitate > ALERTĂ cu bombă la aeroporturile din Cluj și Târgu Mureş. Au fost chemați specialiştii SRI
ALERTĂ cu bombă la aeroporturile din Cluj și Târgu Mureş. Au fost chemați specialiştii SRI

ALERTĂ cu bombă la aeroporturile din Cluj și Târgu Mureş. Au fost chemați specialiştii SRI

Un apel care anunţa amplasarea unor dispositive explozive la Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” din Cluj a fost primit la 112 vineri seară. După efectuarea verificărilor, autoritățile au anunțat că alarma cu bombă a fost una falsă. Potrivit oficialilor aeroprtului, traficul aerian nu a fost perturbat.

Potrivit unui comunicat transmis de Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj, o ameninţare similară a fost primită, în acelaşi timp, şi de Aeroportul Târgu Mureş.

”Urmare a unui telefon anonim primit la 112 Buzău, referitor la posibila amplasare a unor dispozitive explozive la Aeroportul Internaţional «Avram Iancu» Cluj şi la Aeroportul Târgu Mures, a fost convocat Comitetul pentru Situaţii de Criză al aeroportului. În regim operativ s-au mobilizat instituţiile cu atribuţii în asemenea situaţii, conform procedurilor legale. Au intervenit structurile specializate ale SRI, beneficiind de suportul IPJ, precum şi al celorlalte instituţii abilitate. Activitatea aeroportului nu a fost perturbată în urma acestui eveniment. Urmare a verificărilor efectuate de către specialiştii SRI Cluj s-a dovedit că alarma a fost falsă”, se arată în documentul citat.

Directorul Aeroportului Internaţional ”Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat, pentru Mediafax, că apelul a fost primit în jurul orei 18.20.