Groaznicul episod s-a consumat în Franța. ”Încă ne luptăm cu flăcările și cu riscul ca Sena să fie poluată, dacă lacul de acumulare se revarsă”, a declarat, ieri, Prefectul Andre-Durand.

Sena este unul dintre cele mai mari fluvii din Franța, care traversează Rouen-ul și ajunge la Paris, pentru ca, în cele din urmă, să se verse în Canalul Mânecii.

Durand a declarat că fumul negru, care ar fi cauzat de chimicale, a provocat panică. „Prima analiză nu a indicat un grad ridicat de toxicitate, fapt ce ne-a mai liniștit”.

Ministrul de Interne Christophe Castaner a spus că focul este controlat, dar nu întru totul stins. „Va dura câteva zile”, a adăugat acesta.

”Nu avem nicio dovadă că ar fi vreun risc asociat cu fumul”, a spus ministrul de interne în timpul unei intervenții la postul de radio RTL.

 

Rezidenții din 12 localități ale municipiului au fost rugați să stea acasă, iar școlile au fost închise. Din fericire, autoritățile nu au anunțat nicio victimă. Fabrica este încadrată la clădirile Uniunii Europene cu grad mare de risc, întrucât sunt se folosesc substanțe periculoase.