Vicepreședintele PNL, Virgil Guran a anunțat după ce moțiunea de cenzură a trecut ce se va întâmpla cu pensiile și salariile românilor.

„Spun foarte clar şi am spus-o şi înainte toţi: nu se va tăia nicio pensie şi niciun salariu. În schimb, se va face ordine în ceea ce privește sistemul bugetar. Mă refer la cei care au fost angajaţi doare pe pile, prietenii, pe cumetrii, pe amante, pe surori şi fraţi, şi care nu aduc niciun plus societăţii şi doar pierd timpul pe acolo. În esenţă, vă spun că nu vom tăia nicio pensie şi niciun salariu. Tot ce este lege şi este în favoarea populaţiei vom respecta.

Este adevărat că va trebui să tăiem… De exemplu, sunt societăţi de stat foarte multe, unde sunt tot felul de directori cu funcții extraordinare şi cu bani foarte mulţi, unde capușează tot felul de firme ale politicienilor, unde îşi angajează amantele cu câte cinci şoferi pe acolo. Aici vom face ordine pentru că aceste firme care au monopol în România trebuie să producă, să aibă profit, iar profitul, dividentele să meargă la bugetul de stat.

Firmele respective nu şi-au plătit impozitele şi taxele, care trebuie să vină pentru a plăti salarii, pensii. Cel mai mare datornic la bugetul de stat este sistemul firmelor de stat “, a declarat Virgil Guran, la Antena 3, citat de dcnews.ro.