Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă. Bucureștiul a rămas fără locuri de carantină. Ce urmează e de neimaginat
Alertă. Bucureștiul a rămas fără locuri de carantină. Ce urmează e de neimaginat

Alertă. Bucureștiul a rămas fără locuri de carantină. Ce urmează e de neimaginat

Viceprimarul Capitalei avertizează că Bucureștiul aproape a rămas fără locuri de carantină. Cele existente nu sunt suficiente, astfel că urmează măsuri drastice.

”În cursul nopţii, am ajuns la maximum cu încă trei unităţi de carantină, două din sectorul 1 şi un centru de carantină din sectorul 6. În cursul nopţii am mai deschis un centru de carantină tot în sectorul 1, cu 150 de locuri de cazare. Aşteptăm, în funcţie de numărul celor care vor veni în unităţile de cazare în municipiul Bucureşti, dacă mai deschidem sau nu.

Aceste locuri de cazare sunt doar pentru cetătenii care au domiciliul în Bucureşti sau Ilfov”, a declarat viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, la Radio România Actualități.

Bădulescu spune că mai e o problemă. Dacă în perioada anterioară au fost patroni de hoteluri care au oferit gratuit spații de cazare pentru carantinați, acum lumea nu mai vrea să ajute, după dezastrul lăsat în urmă de românii reveniți din străinătate.  Hotelierii au devenit reticenți în a mai oferi spații de cazare pentru carantină, după ce românii care au plecat de aici au lăsat camerele devastate în urma lor, a mai spus viceprimarul, conform aceleaiși surse.

Edilul spune că după ce, vineri, s-au sistat zborurile cu Londra, numărul persoanelor care se întorc în țară se va reduce drastic. ”Cei care vin şi nu sunt din Bucureşti sunt transportaţi în judeţele unde dumnealor îşi au reşedina, cu autobuze aparţinând IGSU-ului şi Primăriei Municipiului Bucureşti, respectiv STB, lucru care se întâmplă de două nopţi”, a mai transmis Bădulescu.

În acest moment Bucureștiul mai are 150 de locuri de carantină, iar ca rezervă mai există două hoteluri, cu aproximativ 300 de locuri. ”Din acest moment, dacă vom constata că sunt unităţi hoteliere care nu vor să ne pună la dispoziţie din diverse motive, prin ultimul ordin emis de comandantul acțiunii, respectiv de doctorul Arafat, putem trece la rechiziţie”, a mai declarat, pentru aceeași sursă, Aurelian Bădulescu.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: