Alertă aviatică. Accident cu două elicoptere. Sunt 13 morți

Alertă aviatică. Accident cu două elicoptere. Sunt 13 morți

13 soldați ai trupelor franceze au murit luni, după ce s-au ciocnit două elicoptere în Mali, în cadrul unei operațiuni antijihadiste, informează BBC. 

Nefericitul eveniment din nordul Africii a fost confirmat de către președintele Emmanuel Macron, care și-a exprimat tristețea și a transmis condoleanțe.

„Acești 13 eroi au avut un singur obiectiv: să ne protejeze. Mă înclin în fața durerii suferite de persoanele lor iubite și a camarazilor", a notat Emmanuel Macron pe Twitter.

Ne puteți urmări și pe Google News

Luna aceasta, un alt soldat francez, Brigadier Ronan Pointeau a fost ucis într-o misiune în Africa, în momentul în care un dispozitiv explozibil a fost detonat lângă automobilul său.

În acest moment, Franța are nu mai puțin de 4.500 de trupe trimise în Africa, pentru a oferi sprijin militar unor state precum Mali, Niger, Burkina Faso și Chad, împotriva atacurilor islamiste. Accidentul de luni a înregistrat cele mai multe pierderi de vieți pentru Franța, din momentul în care au inițiat operațiune îmn Mali. În total, 38 de soldați francezi au fost uciși în Mali, din 2013 până în prezent.