Evenimentul Zilei > Vremea > Alertă ANM. Cod Galben de ploi torențiale în România. Ce zone sunt afectate?
Alertă ANM. Cod Galben de ploi torențiale în România. Ce zone sunt afectate?

Alertă ANM. Cod Galben de ploi torențiale în România. Ce zone sunt afectate?

După canicula din zilele precedente, temperaturile scad. ANM a emis un Cod Galben de vreme rea, valabil în mai multe județe din România.

Meteorologii au emis, marți, o avertizare Cod galben de ploi, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului, pentru București și 22 de județe din țară, valabilă de la ora 12.00 până la ora 23.00.

Potrivit ANM, sunt vizate București și 22 de județe din țară: Bistrița-Năsăud, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Sibiu, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Buzău, Dolj, Teleorman, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Călărași și Giurgiu.

Meteorologii anunță că în Muntenia, Dobrogea, jumătatea de vest a Moldovei, Carpații Orientali și local în Carpații Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

Avertizarea intră în vigoare marți, la ora 12.00 și este valabilă până la ora 23.00

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: