Evenimentul Zilei > Politica > Alegerile parlamentare vor avea loc în 4 decembrie – draft guvernamental
Alegerile parlamentare vor avea loc în 4 decembrie – draft guvernamental

Alegerile parlamentare vor avea loc în 4 decembrie – draft guvernamental

Un draft de Hotărâre de Guvern privind data alegerilor parlamentare arată că Dacian Cioloș intenţionează să organizeze alegerile în data de 4 decembrie.

Potrivit draftului obtinut de site-ul exclusivNEWS.ro, ultima zi de depunere a candidaturilor va fi 20 octombrie 2016. Campania electorală va începe pe 4 noiembrie și se va încheia pe 3 decembrie 216, ora 7 dimineața.

Stabilirea numărului de secții de votare în Diaspora se va realiza abia pe 26 octombrie 2016. Hotărârea de Guvern va fi adoptată pe 24 august cu aplicabilitate legală începând cu data de 5 septembrie 2016.

Pe data de 10 septembrie, Autoritatea Electorală Permanentă va anunța numărul de alegători la nivel național ce vor putea vota la parlamentare, iar în funcție de această cifră se va stabili numărul minim de semnături pe care fie care competitor electoral va trebui să le adune pentru a putea depune candidaturi la nivel național.

Noul Parlament va fi format din 308 deputaţi şi 134 de senatori, la care se adaugă 18 deputaţi ai minorităţilor naționale. Noul legislativ va fi format astfel din 466 de senatori și deputați, față de 588 câți au fost aleși în 212 prin votul uninominal.