Evenimentul Zilei > International > ALEGERI ÎN SUA. Se deschid secțiile de votare într-un stat foarte important: FLORIDA
ALEGERI ÎN SUA. Se deschid secțiile de votare într-un stat foarte important: FLORIDA

ALEGERI ÎN SUA. Se deschid secțiile de votare într-un stat foarte important: FLORIDA

Secțiile de votare s-au deschis, pentru primele voturi, într-un stat-cheie în bătălia electorală: Florida - unde Hillary Clinton și Donald Trump sunt la o distanță foarte mică unul de altul, în sondaje.

Trump a avut aici cinci mitinguri electorale, dar și Clinton se află în camapnie, în celebrul stat american. Votul prin corespondență a început, în Florida, acum câteva săptămâni, iar peste un milion de oameni și-au exprimat deja opținile.

Clinton are un avantaj de doar trei puncte în fața lui Trump în Florida, conform unui sondaj BS/YouGov. Fostul secretar de Stat ar avea 46% din voturi, iar Trump 43%.

Trump și-a petrecut weekendul în Florida, unde a apărut în mai multe locații, înainte de a pleca, mâine, spre Carolina de Nord. „Vom câștiga marele stat Florida și vom recâștiga Casa Albă”, a declarat Trump la unul dintre mitinguri, duminică, în Naples.

Sondajele din Arizona, Georgia și Utah, state ce au, de obice, preferințe republicane, arată că și acolo va fi o bătălie pe muchie de cuțit. Trump a respins toate aceste date și a cerut suporterilor săi să demonstreze că sondajele greșesc.

„Vă spun eu: stăm foare bine în sondaje, dar știți că acestea sunt incorecte mai ales atunci când vine vorba despre femei. Eu cred că stăm mai bine la voturile femeilor decât ale bărbaților”, a bravat candidatul republican, citat de BBC.

Cei doi candidați vor petrece cele 16 zile, câte au mai rămas până la alegeri, prin țară, încercând să convingă alegătorii indeciși.

Cele mai multe apariții le vor avea în state precum Ohio, Carolina de Nord, Florida și Pennsylvania.

În 8 noiembrie, alegătorii vor decide cine devine cel de-al 45-lea președinte al SUA, al cărui mandat va începe în 20 ianuarie 2017.