Alegeri prezidențiale 2024. Rareş Bogdan dezvăluie strategia PNL pentru Cotroceni

Alegeri prezidențiale 2024. Rareş Bogdan dezvăluie strategia PNL pentru Cotroceni

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan consideră că, în cazul în care liberalii aleg să nu aibă un candidat comun la prezidențiale cu colegii de coaliție din PSD, atunci „candidatul PNL va câştiga alegerile prezidenţiale” deoarece „se va pune în spatele lui întreaga dreaptă românească”.

Rareș Bogdan crede că întreaga dreaptă va susține candidatul PNL

„Candidatul PNL va câştiga alegerile prezidenţiale. Se va pune în spatele lui întreaga dreaptă românească, în cazul în care nu mergem cu candidatura comună cu PSD. În momentul în care nu vom reuşi să mergem pe o soluţie de tandem cu cei din PSD, în cazul în care ei nu îl acceptă pe Nicolae Ciucă ca şi candidat, vom începe discuţii cu toate forţele care se revendică de dreapta pentru a obţine susţinerea lor pentru generalul Nicolae Ciucă. E firesc să facem asta, nu e nimic anormal, comportamentul nostru este deschis şi transparent”, a declarat Rareş Bogdan, miercuri la Digi 24.

O astfel de soluție pare să nu producă nicio durere de cap între partenerii de coaliție, deoarece întrebat fiind dacă acest lucru (stabilirea unui candidat propriu) ar duce la probleme pentru guvernare, Rareş Bogdan a răspuns: „Cu cine să guvernăm? Avem nevoie de majoritate. Nu putem guverna cu partidele de dreapta, care sunt fărâmiţate”.

Ciolacu a respins posibilitatea susținerii unui candidat PNL

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă confirmă și el poziția exprimată de Rareș Bogdan, afirmând că poate funcţiona în continuare coaliţia, chiar și în cazul în care va trebui să se confrunte cu Marcel Ciolacu la prezidenţiale, din postura de candidatul PNL-ului. ”Aici este vorba de o confruntare politică. Sigur, nu ne aşteptăm să fie un fel de tango”, a completat el.

Ne puteți urmări și pe Google News
Nicolae Ciucă, PNL

Nicolae Ciucă, Sursa foto: EVZ

Recent, președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat că partidul pe care îl conduce va avea propriul candidat la prezidenţiale. Mai mult, președintele PSD a respins o susţinere a lui Nicolae Ciucă în cursa pentru Cotroceni.