Marcel Ciolacu nu-l susține pe Ciucă la prezidenţiale: PSD va avea candidat

Marcel Ciolacu nu-l susține pe Ciucă la prezidenţiale: PSD va avea candidat Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că PSD va avea candidat la alegerile prezidenţiale. El a spus că a confirmat că partidul său va avea un candidat de 10 ori până acum și că nu îl va susține pe Nicolae Ciucă.

PSD nu-l susține pe Nicolae Ciucă

„V-am răspuns de zece ori până acum, PSD va avea candidat”, a răspuns liderul PSD. Despre cine va fi prezidenţiabilul PSD, Ciolacu a precizat că va avea o discuţie în partid. „Eu, săptămâna aceasta voi avea întâlniri cu toţi liderii partidului şi o să luăm o decizie”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Despre organizarea alegerilor prezidenţiale la termen, în luna decembrie, președintele PSD a spus: „Domnul Ciucă, alături de mine şi de colegii mei, trebuie să ne asumăm deciziile pe care le-am luat. Noi avem o decizie luată în coaliţie, că alegerile sunt în septembrie”.

Marcel Ciolacu, despre actuala coaliție

El a dat asigurări că actuala coaliţie va rezista, chiar dacă vor fi candidaţi separaţi la prezidenţiale. „Categoric, avem o responsabilitate”. Marcel Ciolacu a fost întrebat şi despre o listă comună la parlamentare. „Nu am terminat prezidenţialele, acum vreţi să terminăm şi generalele?”, a răspuns liderul PSD.

Ne puteți urmări și pe Google News
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Sursă: Arhivă EVZ

Nicolae Ciucă, despre alegerile prezidenţiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a declarat că poate funcţiona coaliţia în continuare, chiar dacă se va confrunta cu Marcel Ciolacu la prezidenţiale. Fostul premier a mai spus că nimeni nu se așteaptă să fie un fel de tango.

„Aici este vorba de o confruntare politică. Sigur, nu ne aşteptăm să fie un fel de tango, este o chestiune foarte serioasă în aceea ce priveşte guvernarea, iar de partea cealaltă, aşa cum am făcut şi în campania la locale, vom merge pe aceeaşi linie a proiectelor, a obiectivelor, astfel încât să rămânem în decenţa pe care încercăm şi despre care vorbim şi trebuie să o generăm pentru fiecare dintre cetăţeni”, a răspuns preşedintele PNL.