Dar, votanţii care stau la coada în circumscripţiile electorale vor putea să-şi exprime opţiunea politică în ciuda faptului că a fost depăşită ora oficială de închidere a urnelor, scrie Mediafax. 

Numărătoarea voturilor din cele 3.154 de municipalităţi şi cele 23 de districte ale capitalei Budapesta va începe doar după golirea tuturor secţiilor de votare. 8.253.954 de cetăţeni ungari sunt înscrişi pe listele electorale. La alegerile parlamentare din 2014, participarea la vot a fost de 61,73%. Recordul în acest sens a fost înregistrat în 2002, 70,53%.

Liderul parlamentarilor formaţiunii de guvernământ Fidesz, Gergely Gulyas, a declarat că viitorul legislativ al Ungariei va avea „o legitimitate puternică", nemaiîntâlnită după anul 1990. „Sunt foarte mulţumit că atât de mulţi votanţi au vrut să exprime opţiunea la urne. Asta înseamnă că democraţia Ungariei este puternică, iar cetăţenii ei au vrut să-şi decidă viitorul. Este un succes pentru Ungaria”, a spus Gulyas.

Viktor Orban, liderul formaţiunii de guvernământ Fidesz şi cea mai importantă figură politică a ţării, are şanse foarte mari să obţină un nou mandat în urma alegerilor parlamentare de duminică, bazându-se pe cea mai dură retorică anti-imigraţie din Europa.

Despre relaţia dintre Ungaria şi Uniunea Europeană, actualul premier a răspuns: „Guvernul reprezintă interesele Ungariei, pentru că ne iubim ţara şi luptăm pentru viitorul ei. Uniunea Europeană nu înseamnă Bruxelles. UE se află la Berlin, Budapesta, Praga şi Bucureşti”.