ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Noua generaţie de parlamentari are conturile pline

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Noua generaţie de parlamentari are conturile pline

"Evenimentul zilei" vă prezintă averile unor personaje cu notorietate care candidează pentru prima oară pentru un mandat de senator sau deputat

Un nou lot de analişti, jurnalişti şi afacerişti cu interese în media se pregăteşte să intre, după 9 decembrie, în Parlament. Declaraţiile lor de avere arată că unii dintre ei, precum Sebastian Ghiţă sau Sorin Roşca Stănescu, sunt extrem de prosperi. În schimb, declaraţia de avere a lui Dan Diaconescu ridică multe semne de întrebare în legătură cu capacitatea acestuia de a cumpăra Oltchim. Grevistă a foamei, plătită de Antena 3 Profesoara Cristiana Anghel, personajul devenit celebru urmare a frecventelor apariţii la Antena 3, care a mediatizat intens greva foamei în care a intrat în semn de protest faţă de tăierea salariilor profesorilor, a fost subvenţionată, în 2011 de trustul lui Dan Voiculescu. Potrivit declaraţiei de avere, depusă în calitate de candidat USL la un post de senator, Antena 3 i-a plătit 13.613 lei "drepturi de proprietate intelectuală". În acelaşi an, de la Şcoala nr. 2 din Caracal a încasat un salariu de peste 17.000 de lei. Din declaraţia de avere, reiese că soţul ei este pensionar al Ministerului de Interne şi beneficiază de o frumoasă pensie anuală de peste 28.000 de lei. Familia Anghel are un apartament de 80 mp, în Caracal, şi, în 2000, şi-a cumpărat un autoturism Audi.

  • Învăţătoarea care a făcut greva foamei se bate cu Antonie Solomon pe o un scaun de senator. Cum A CONVINS-O VOICULESCU să candideze

Avere de 130 de milioane euro Sebastian Ghiţă, prietenul lui Victor Ponta, acum şi candidat USL, are o avere de circa 130 de milioane de euro, dar, oficial, nu deţine nici o acţiune la vreo firmă. În declaraţia de avere figurează un împrumut de 68 de milioane de euro către Alexandru Iacobescu, probabil aceeaşi persoană cu directorul general al România TV. În afară de acest impresionant împrumut, Ghiţă are 13 milioane de euro plasaţi în fondul de investiţii al UBS şi o vilă de 1.211 metri pătraţi. Datorii de 4 milioane de euro Sorin Roşca Stănescu, fostul turnător al Securităţii, acum candidat PNL în judeţul Dâmboviţa, a strâns o avere impresionantă, dar are şi datorii uriaşe. Are o casă de peste 1.000 de metri pătraţi, o maşină sport BMW Z4, o şalupă şi un skijet. Este proprietar, împreună cu soţia, la Aero Marina Club din Snagov, valoarea acţiunilor fiind estimată la peste 8 milioane de lei. Datoriile sale însumează însă circa 4 milioane de euro, iar creditul de peste trei milioane de euro de la BRD trebuie achitat anul acesta.

  • Candidat la Senat, Sorin Roşca Stănescu, s-a îmbogătit din jurnalism. Are obiecte de artă de 220.000 de euro

Are sub 5% acţiuni la OTV Dan Diaconescu, patronul OTV, are vreo trei case mari (între 220 şi 500 de metri pătraţi), un spaţiu comercial de aproape un hectar şi peste 200.000 de euro în conturi bancare. În ultimul an fiscal, a obţinut venituri din "consultanţă" pentru OTV - doar 12.000 de lei - şi 30.000 de euro pentru un "contract commision", tot de la OTV. Din declaraţia de interese, rezultă că DD ar deţine sub 5% din acţiunile OTV, 10% din Ocram Televiziune SRL, plus încă două pachete minoritare la alte societăţi.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Dan Diaconescu susţine că e SABOTAT la Târgu-Jiu

Nuntă profitabilă Gabriela Vrânceanu-Firea, fosta prezentatoare a Antenei 3, a avut o nuntă reuşită: cadourile de nuntă au ajuns la 165.000 de euro, după ce au fost achitate cheltuielile cu fericitul eveniment. Tot după nuntă, colecţia de bijuterii a Gabrielei Firea a crescut cu 30.000 de euro. Din declaraţia ei de avere, dată în calitate de candidat USL la demnitatea de senator, reiese că trustul media a lui Dan Voiculescu i-a plătit, în 2011, prin diverse contracte, peste 500.000 de lei, echivalentul a circa 120.000 de euro, la cursul din acel an.

  • Gabriela Firea declară cadouri de nuntă de 165.000 de euro, după achitarea evenimentului

Împarte trei case cu rudele Adrian Papahagi, fostul consilier al ministrului de Externe Teodor Baconschi, candidat ARD în Cluj, a câştigat 45.000 de lei de la Universitatea "Babeş-Bolyai", unde este lector şi a beneficiat şi de un grant de cercetare. Alţi 45.000 de lei au venit de la Ministerul de Externe. Deţine un apartament de 143 mp în Bucureşti, însă socrii săi au drept de uzufruct viager şi vor locui acolo pe durata vieţii. De la tatăl său a moştenit două apartamente în Cluj, însă împarte aceste proprietăţi cu mama, sora şi un unchi "Colecţie" de nouă case Vlad Nistor, şeful Institutului Diplomatic Român, acum candidat PNL pentru funcţia de senator, are o colecţie de nu mai puţin de nouă locuinţe. La Buşteni îl aşteaptă o casă de vacanţă de 120 metri pătraţi, în Bucureşti deţine două apartamente, din care unul de 200 mp, iar în Constanţa sunt şapte apartamente din care deţine cote parte, fie de 7/8, fie de 7/24. Dintr-un teren de 50 de hectare aflat în judeţul Tulcea are în proprietate tot o cotă de 7/8. Vlad Nistor conduce un Mitsubishi Lancer, din 2011. Casă de vacanţă pe din două În 2011, singurul venit al lui Mihai Neamţu, care candidează pentru un post de parlamentar din partea ARD, a fost salariul de lector la Universitatea Vasile Goldiş din Arad, în valoare de 25.000 de lei. El deţine, în Timiş, un teren agricol de sub 3.000 mp şi o casă de vacanţă, însă împreună cu Emanuela Grama. Nu are împrumuturi, depozite bancare a căror sumă totală să depăşească 5.000 de euro şi nu este acţionar la vreo firmă. El este membru fondator la Fundaţia Creştin-Democrată şi la Asociaţia Noua Republică. Mobilă şi picturi valoroase Daniel Barbu, fostul consilier al preşedintelui interimar Crin Antonescu, a reuşit să câştige doar 2.900 de lei în perioada în care a muncit la Palatul Cotroceni, până la întoarcerea lui Băsescu. El nu este însă un om sărac: are două apartamente în Bucureşti, un mic spaţiu comercial, de 30 de metri pătraţi, mobilă veche şi picturi europene din secolele XVI-XIX estimate la 70.000 de euro. Din închirirea spaţiului comercial către o firmă de tapiţerie a câştigat, în 2011, 12.000 de lei.