Evenimentul Zilei > Actualitate > ALEGERI PARLAMENTARE 2012. BEC interzice tombolele menite să îndemne cetăţenii la vot
ALEGERI PARLAMENTARE 2012. BEC interzice tombolele menite să îndemne cetăţenii la vot

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. BEC interzice tombolele menite să îndemne cetăţenii la vot

La alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat din 9 decembrie 2012 nu este permisă organizarea de tombole cu scopul de a determina alegătorii să voteze sau să nu voteze, a decis, astăzi, Biroul Electoral Central (BEC).

Potrivit BEC, decizia a fost luată pe baza dispoziţiile legale în vigoare conform cărora promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum şi primirea acestora de către alegător, în acelaşi scop, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
Presaţi de UE să accepte ca referendumul de demitere al preşedintelui Traian Băsescu să fie valid dacă la urne se vor prezenta 50 % plus unul dintre cetăţenii cu drept de vot, reprezentanţii Puterii s-au văzut nevoiţi, în vară, să-şi scoată alegătorii la urne prin orice mijloace.
Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea a trimis primarilor social-democraţi scrisori cu instrucţiuni privind mobilizarea la vot, inclusiv prin organizarea de tombole, premiile putând fi: bilete la concerte, filme, cărţi, vacanţe. Iar pentru copii: evenimente cu clovni, baloane, zâne, biciclete.

CITIŢI ŞI:
  • REFERENDUMUL FRAUDAT. DNA: 49 de şefi de secţii de votare, acuzaţi de fraude electorale!
  • Baronul voturilor vrea imunitate. Liviu Dragnea se gândeşte să candideze la parlamentare
  • REFERENDUMUL PENAL. Primarul care descrie reţeta Dragnea: "Am picat toţi de fazani!"
  • Procurorii l-au prins! Liviu Dragnea a creat un sistem naţional de furt electoral
  • EXCLUSIV EVZ. Miracolul de la Ciuperceni! Dragnea a înviat morţii la referendum


CAMPANIE ELECTORALĂ, CANDIDAŢI 2012, REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2012

CAMPANIA ELECTORALĂ 2012

Pe evz.ro veţi putea afla, în timp real, cele mai interesante informaţii despre campania electorală. Jurnaliştii „Evenimentul Zilei” vă vor ţine la curent cu tot ceea ce se petrece în campania electorală pentru alegerile parlamentare 2012.

LISTE CANDIDAŢI ALEGERI PARLAMENTARE 2012

Pe evz.ro puteţi afla numele celor care candidează pentru Parlamentul României, judeţ cu judeţ. De asemenea, veţi afla cele mai fierbinţi ştiri despre campania electorală pentru alegerile parlamentare 2012 .

OFERTE ELECTORALE pentru ALEGERILE PARLAMENTARE 2012

Puteţi afla de pe evz.ro care sunt ofertele electorale ale candidaţilor pentru Parlamentul României.

ZIUA ALEGERILOR – INCIDENTE, INFORMAŢII UTILE, SONDAJE EXIT-POLL

În ziua alegerilor, evz.ro vă ţine la curent cu informaţii utile, dar şi cu ştiri despre incidentele care vor avea loc. La finalul zilei puteţi afla, de pe evz.ro, rezultatele sondajelor de tip exit-poll. Jurnaliştii noştri vor prezenta toate informaţiile legate de rezultatele parţiale ale alegerilor parlamentare 2012.

REZULTATE FINALE ALEGERI PARLAMENTARE 2012

Tot pe evz.ro veţi putea afla rezultatele alegerilor parlamentare 2012 şi structura finală a Parlamentului României. În timp real vom transmite opinii, reacţii şi analize pe marginea rezultatelor finale ale alegerilor parlamentare 2012. 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: