Evenimentul Zilei > Politica > Alegeri locale 2020. Orban și Barna își fac planul fără Băsescu? Pe cine mizează Dreapta
Alegeri locale 2020. Orban și Barna își fac planul fără Băsescu? Pe cine mizează Dreapta

Alegeri locale 2020. Orban și Barna își fac planul fără Băsescu? Pe cine mizează Dreapta

Alegerile locale de la București reprezintă, poate, cea mai mare miză politică din ultimul deceniu.

Până în momentul de față, anumite partide își schimbă candidații pentru alegerile locale, fapt ce a stârnit numeroase controverse în lumea politicii.

Cert este că Gabriela Firea se va lupta din nou pentru mandat de primar al Capitalei din partea PSD, Nicușor Dan, principalul ei rival, este susținut de PNL și de USR-PLUS. Însă, potrivit Antena 3, în interiorul alianței USR-PLUS încă sunt membri care doresc un alt candidat.

PMP nu a fost invitat încă la negocieri, iar cei din PNL și USR-PLUS nu vor să accepte alianța cu partidul lui Traian Băsescu, în ciuda insistențelor lui Nicușor Dan, care ar fi spus că Mihai Neamțu la Sectorul 3 este o variantă care l-ar ajuta. O decizie finală se va lua abia sâmbătă și conform surselor Antena3.ro, Ludovic Orban a dorit doar să vadă astăzi cam până unde poate merge USR. Practic Dan Barna a cerut 3 din cele 6 sectoare.

Deci partidul care a obținut cele mai mari scoruri la ultimele două alegeri, europarlamentare și prezidențiale, ar urma să renunțe complet la București în favoarea celor de la USR-PLUS. De ce ar face asta Ludovic Orban? Ei bine, este posibil ca acest lucru chiar să se întâmple, cu gândul la alegerile parlamentare. Dacă USR-PLUS pierde sectoarele din cauza infatuării si încăpățânării, doar Clotilde Armand având practic o șansă în această luptă, atunci electoratul nu-i va ierta că au permis ca Bucureștiul să fie roșu din nou și va opta pentru PNL în alegerile parlamentare.

Surse politice au dezvăluit pentru Antena3.ro că abia sâmbătă vom afla cu adevărat planul lui Ludovic Orban, notează sursa citată.

Nicușor Dan: „Șansele mele cresc”

Nicușor Dan consideră să șansele sale pentru obținerea mandatului de primar general cresc după anunțarea alianței dintre partidele lui Victor Ponta și Robert Negoiță.

„În ceea ce privește candidatura la Primăria Generală, în ipoteza în care nu se va ajunge la o alianță între această alianță deja formată și PSD, evident, candidatul acestei alianțe între partidul lui Victor Ponta și partidul lui Robert Negoiță va lua cele mai multe voturi de pe partea stângă. Pentru mine, esențial este că există peste 60% dintre bucureșteni care spun că orașul merge într-o direcție greșită, e esențial că peste 60% dintre bucureșteni și categoria e cumva aceeași, spun că votează partidele de dreapta.

Dacă această ruptură între PSD și aceste două partide reprezentate de Victor Ponta și Robert Negoiță se confirmă, sigur că da, șansele mele cresc, însă esențială este relația cu electoratul, care spune în acest moment că vrea să mă voteze, asta este miza campaniei mele”, a declarat Nicușor Dan, la RFI.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: