Website-ul www.alegerile-europene.eu este conceput pentru a îi ajuta pe cetăţeni să găsească toate informaţiile relevante de care au nevoie într-un singur loc. Regulile electorale naționale pentru fiecare ţară sunt explicate într-un format tip Q&A (întrebări şi răspunsuri), inclusiv informații despre data votului, vârsta necesară, termenele pentru înscriere, documente necesare, pragul electoral, numărul deputaților europeni care vor fi aleşi în fiecare țară şi link-uri către website-urile autorităților electorale naționale.

Întrucât aceste informaţii sunt specifice la nivel naţional, website-ul oferă informaţii despre fiecare ţară în limba oficială a țării respective şi în limba engleză. Website-ul oferă informaţii despre cum se poate vota din străinătate (din alt stat UE, sau dintr-un stat terț), sau prin reprezentant. Acest lucru ar putea avea o relevanţă specială, de exemplu, pentru cei aproximativ 3 milioane de cetăţeni UE 27 care sunt rezidenţi în Regatul Unit. În România, alegerile europarlamentare au loc în data de 26 mai2019. 

Website-ul mai conţine: o secţiune Q&A (întrebări şi răspunsuri) despre Parlamentul European, candidații „cap de listă” şi despre ce se întâmplă după alegeri; posibilitatea ca cetăţenii să se implice în acţiuni de popularizare a alegerilor, o secţiune dedicată ştirilor despre alegeri, care foloseşte conținut de pe site-ul principal al Parlamentului, un link către o pagină dedicată rezultatelor alegerilor, link-uri către paginile grupurilor politice din Parlamentul European şi a partidelor politice europene, arată Bogdan Bârlă, ofițer de presă la Biroul de Legătură al Parlamentului European în România.

 

Te-ar putea interesa și: