ALEGERI EUROPARLAMENTARE. Campania începe pe 25 aprilie

ALEGERI EUROPARLAMENTARE. Campania începe pe 25 aprilie

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 25 mai va începe pe 25 aprilie şi se va încheia în data de 24 mai, la ora 7,00, potrivit unei hotărâri adoptate în şedinţa de guvern de săptămâna trecută şi publicate în Monitorul Oficial.

Conform Agerpres, hotărârea stipulează că până pe 26 martie, ora 24,00, partidele politice, alianţele electorale, independenţii şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale pot depune în scris listele candidaturilor la alegerile europarlamentare.

În termen de 24 de ore, Biroul Electoral Central are obligaţia aducerii la cunoştinţa publică a listelor de candidaţi şi a candidaturilor independente.

Totodată, până pe 25 martie, CNA trebuie să stabilească în baza unei decizii regulile de desfăşurare prin intermediul serviciilor de programe audiovizuale a campaniei electorale pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European. Procesul de votare, potrivit HG privind calendarul scrutinului europarlamentar, se va desfăşura pe 25 mai, cu începere de la ora 7,00, şi se va încheia la ora 21,00 în aceeaşi zi.

Ne puteți urmări și pe Google News

HG mai prevede că alegătorii care pe 25 mai, la ora 21,00, se află în sala unde se votează pot să-şi exercite dreptul de vot