Armuriera din filmul cu Alec Baldwin, vinovată de omor prin imprudență

Armuriera din filmul cu Alec Baldwin, vinovată de omor prin imprudență Alec Baldwin. Sursa foto: Youtube

Un tribunal american a găsit-o miercuri pe armuriera de pe platoul de filmare al westernului „Rust”, produs de Alec Baldwin, vinovată de omor prin imprudenţă. Aceasta a fost acuzată în legătură cu tragicul incident în care a fost împuşcată mortal directoarea de imagine.

Alec Baldwin, actor și producător al filmului, este, de asemenea, învinuit de omor din culpă. Procesul său este programat să aibă loc în luna iulie.

Armuriera filmului cu Alec Baldwin riscă 18 luni de închisoare

Hannah Gutierrez-Reed, responsabilă de armament la producţia cu un buget foarte restrâns, a fost acuzată de neglijenţă repetată de către procurori. Ea riscă o pedeapsă de până la 18 luni de închisoare.

Sentinţa ei va fi pronunțată abia luna viitoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

În octombrie 2021, la o fermă din New Mexico, filmările pentru „Rust” s-au transformat în tragedie. Alec Baldwin a folosit o armă care ar fi trebuit să conţină doar gloanţe oarbe, însă un glonţ real a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins și l-a rănit pe regizorul Joel Souza.

Alec Baldwin

Halyna Hutchins. Sursa foto: wikimedia.org

Pe parcursul a două săptămâni, procurorii au încercat să afle modul în care acest glonț real, unul dintre multele elemente de muniție reală descoperite de anchetatori, a ajuns pe platou, încălcând normele de siguranță comune din industria cinematografică.

S-au încălcat normele de siguranță în mod repetat

În timpul audierilor, jurații au fost vizualizat imagini care îl arătau pe Alec Baldwin manevrând arme într-un mod periculos, îndreptându-le către alți membri ai echipei, în timp ce armuriera nu a intervenit.

„Acesta nu este un caz în care a făcut o greşeală punând din greşeală un glonţ real în armă”, a declarat procurorul Kari Morrissey în pledoaria finală de miercuri.

„Acest caz se referă la eşecuri de siguranţă constante şi nesfârşite care au dus la moartea unei fiinţe umane şi aproape au ucis o alta”, a adăugat ea.

Conform procurorului, armuriera a fost din nou neglijentă în dimineaţa tragediei. Ea nu a fost prezentă când Alec Baldwin îşi pregătea sceneta și a lăsat nesupravegheate cele aproximativ 20 de arme folosite de producţie.

Procurorul a subliniat că armuriera a lăsat arma în biserică, locul în care a avut loc tragedia, în contradicţie cu toate regulile privind activitatea armurierilor pe platou.

„După cum v-au spus numeroşi martori, ea lăsa mereu armele nesupravegheate. Nu a fost nimic neobişnuit în ziua de 21 octombrie”.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de TMZ (@tmz_tv)

Armuriera din filmul cu Alec Baldwin nu a verificat muniția

Procuroarea a acuzat-o pe Gutierrez-Reed pentru aducerea de muniție reală pe platou și pentru neglijența în efectuarea verificărilor necesare pentru a se asigura că muniția introdusă în arma era sigură.

Gloanțele albe produc un zăngănit ușor de identificat atunci când arma este scuturată.

Dacă nu verifică muniţia falsă (…) pentru a se asigura că sunt într-adevăr gloanţe albe, (…) este un joc de ruletă rusească care se desfăşoară de fiecare dată când un actor poartă o armă”, a explicat procurorul, potrivit france24.com.