Evenimentul Zilei > International > Concluzie FBI: Alec Baldwin a apăsat pe trăgaciul armei care a ucis-o pe Halyna Hutchins
Concluzie FBI: Alec Baldwin a apăsat pe trăgaciul armei care a ucis-o pe Halyna Hutchins

Concluzie FBI: Alec Baldwin a apăsat pe trăgaciul armei care a ucis-o pe Halyna Hutchins

O anchetă a FBI a ajuns la concluzia că Alec Baldwin a apăsat pe trăgaciul pistolului cu care a fost ucis un operator de imagine pe platoul de filmare al filmului Rust.

Alec Baldwin a împușcat-o accidental pe Halyna Hutchins în timp ce filma o scenă de film în octombrie 2021. Actorul a susținut întotdeauna că nu a apăsat pe trăgaci.

Cu toate acestea, o investigație criminalistică recent finalizată de FBI stabilește că arma în cauză nu s-ar fi descărcat fără ca trăgaciul să fie apăsat fizic. Potrivit raportului consultat de Sky News, cu ciocanul (partea unei arme care lovește percutorul) în pozițiile sfert și semicerc, arma „nu putea fi făcută să tragă fără a fi apăsat trăgaciul”.

Constatările au fost analizate și de către Biroul de investigații medicale din New Mexico, iar un raport post-mortem a clasificat moartea lui Hutchins drept accident.

„Moartea a fost cauzată de o rană prin împușcare în piept. Examinarea rapoartelor disponibile ale forțelor de ordine nu a arătat nicio demonstrație convingătoare că arma de foc a fost încărcată intenționat cu muniție reală pe platou. Pe baza tuturor informațiilor disponibile, inclusiv a absenței intenției evidente de a provoca rău sau moarte, modul de deces este cel mai bine clasificat ca fiind un accident”, se arată în raport.

Baldwin a crezut că pistolul Colt 45 care i-a fost înmânat, în timp ce se pregătea să filmeze o scenă pe platoul de filmare din New Mexico, era un „pistol rece” neîncărcat.

Într-un interviu televizat despre împușcăturile de la Rust, Baldwin a declarat că, deși „ar face orice pentru a repara ceea ce s-a întâmplat”, nu se simte vinovat pentru împușcăturile fatale.

(Mediafax)