Evenimentul ZileiInternationalRevoltă! Alec Baldwin, Amy Schumer, Rosie O’Donnell, Sean Penn și alții vor boicota statul Georgia dacă interzice avortul

Revoltă! Alec Baldwin, Amy Schumer, Rosie O’Donnell, Sean Penn și alții vor boicota statul Georgia dacă interzice avortul

Revoltă! Alec Baldwin, Amy Schumer, Rosie O’Donnell, Sean Penn și alții vor boicota statul Georgia dacă interzice avortul
Un grup influent al Hollywoodului a exercitat presiuni asupra parlamentarilor din Georgia pentru a respinge un proiect de lege care protejează copiii nenăscuți de avort după ce bătăile inimii lor sunt detectabile.

Alec Baldwin, Amy Schumer, Gabrielle Union, Rosie O'Donnell, Patton Oswalt, Sarah Silverman, Christina Applegate, Ben Stiller, Sean Penn, David Cross, Don Cheadle , Mia Farrow și Colin Hanks… Patruzeci de stele ale cinematografiei americane au trimis o scrisoare guvernatorului Georgiei, Brian Kemp, pentru al informa că nu vor mai lucra în statul său dacă o lege privind avortul ar urma să fie adoptat. 

Legea extrem de restrictivă

Georgia intenționează să interzică avortul imediat ce este detectat un ritm cardiac în embrion, ceea ce este posibil din a șasea săptămână de sarcină. Legislația cea mai strictă privind avortul a fost adoptată de statul Mississippi la 19 martie. 

Consecințele financiare

Boicotul stelelor de la Hollywood ar putea avea consecințe financiare semnificative pentru  Georgia. De câțiva ani, statul oferă relaxare fiscală producțiilor de film și de televiziune. Filmele "Panther Negru" și "Avengers: Engame" au fost produse recent în Georgia, între timp şi seriile "Stranger Things" sau "The Walking Dead".

"Vrem să rămânem în Georgia, dar nu vom rămâne tăcuți și vom face tot ce ne stă în putință pentru a face sectorul nostru un loc mai sigur pentru femei dacă această propunere va fi adoptată", au concluzionat vedetele în scrisoarea lor.

"Acest proiect de lege periculos și profund eronat imită multe altele care au fost deja considerate neconstituționale (…) Acest proiect de lege ar elimina posibilitatea ca femeile să beneficieze de asistență medicală reproductivă înainte ca majoritatea să știe că sunt însărcinate și le obligă pe multe femei să se supună procedurilor nereglementate, ascunse, cu un risc major pentru sănătatea lor", se mai scrie în scrisoarea de protest.

 


Accesează: