Evenimentul Zilei > Politica > ALDE se dezice de PSD. Măsurile lui Dăncilă, criticate în termeni duri. „Poate vor discuta și cu noi”
ALDE se dezice de PSD. Măsurile lui Dăncilă, criticate în termeni duri. „Poate vor discuta și cu noi”

ALDE se dezice de PSD. Măsurile lui Dăncilă, criticate în termeni duri. „Poate vor discuta și cu noi”

Jurnalistul Radu Tudor susține că ALDE începe să critice în mod public măsurile pe care le ia premierul Viorica Dăncilă. Afirmația lui Radu Tudor vine în contextul declarațiilor făcute joi de către deputatul Varujan Vosganian.

„Vicepreşedintele ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a declarat, joi, că dacă rectificarea bugetară rămâne în această formă, ALDE va avea o discuţie cu PSD, pentru a vedea cum mai pot colabora la guvernare cele două partide.

Vosganian a criticat în termeni duri, joi, la Iaşi, modul în care ministrul Finanţelor vrea să facă rectificarea bugetară, el precizând că lucrurile vor trebui tranşate în coaliţie printr-o discuţie „foarte serioasă”.

„Am avut luni o întâlnire cu primul-ministru, ministrul Finanţelor şi alţi lideri din PSD. Împreună cu mine au participat Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Chiţoiu. La această întâlnire s-a discutat situaţia bugetului atât în ce priveşte echilibrele macroeconomice cât şi în ce priveşte raportul dintre venituri şi cheltuieli, în perspectiva menţinerii deficitului bugetar la 2,72 din PIB. Am făcut obiecţia că modul în care se face rectificarea bugetară nu prezintă o viziune de susţinere a politicilor publice, mai ales în ceea ce priveşte reducerile de la ministerul Culturii, de la ministerul Educaţiei, de la ministerul Sănătăţii şi de la ministerul Transporturilor”, a declarat Varujan Vosganian.

„După obiecţiile noastre care au fost spuse pe un ton destul de apăsat, chiar dacă politicos, a rămas ca ieri (miercuri – n.r.) să avem o nouă întâlnire. Domnul Teodorovici ne-a comunicat că după şedinţa de guvern ne vom întâlni. Adică ne va căuta. Dacă v-a căutat pe dumneavoastră, ne-a căutat şi pe noi, şi astăzi am aflat că rectificarea merge înainte”, a precizat vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian.

„Poate că până luni colegii noştri de la PSD îşi vor aminti că totuşi sunt într-o coaliţie şi vor discuta şi cu noi. Astăzi este joi, dacă luni rectificarea apare în această formă va trebui să avem o întâlnire de urgenţă a coaliţiei şi să vedem cum mergem mai departe. Trebuie să avem o discuţie foarte serioasă”, a spus Vosganian”, a scris Radu Tudor pe blogul său.