De modă veche, bărbatul a pus 200 de euro în pașaportul pe care l-a întins polițistului de frontieră: 100 de euro trebuiau să țină loc de invitație, iar cealaltă parte din bani să înlocuiască lipsa dovezii resurselor cu care avea să se descurce „turistul” în țara noastră.

Ca cetățean non UE albanezul avea nevoie de invitație și să demonstreze o anume sumă de bani, ca să poată intra în țară, condiții pe care nu le îndeplinea. Polițistul de frontieră de Sectorul Porțile de Fier II a sesizat imediat ofițerii din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Mehedinți. Aceștia au ajuns rapid și l-au prins pe albanez în flagrant.

„În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită. Întrebat despre cei 200 de euro, cetățeanul albanez a declarat că suma de bani este pentru a trece cu vederea faptul că nu îndeplinește condițiile legale de intrare în România și pentru a i se permite intrarea în țară”, a declarat Petre Nicola, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră Timișoara.