Facebook este un loc unde te poţi apropia de familie şi prieteni. Pentru cea mai mare parte dintre noi, este un loc de aducere aminte şi de omagiere a celor care ne-au părăsit”, explică reprezentanții rețelei.

”După ce am vorbit cu oameni care au trecut prin experienţa pierderii unei fiinţe apropiate, ne-am dat seama că putem face mai mult pentru cei îndoliaţi şi cei care vor să păstreze controlul contului după moartea celor dragi”.

”Legatarul” va putea posta un mesaj pentru a anunţa un serviciu funerar sau a da un mesaj special. Persoana care administrează contul va putea şi să actualizeze profilul şi să schimbe fotografia de prezentare, dar şi să răspundă la cererile de prietenie din partea membrilor familiei sau a prietenilor încă neconectaţi.

Până acum Facebook crea o pagină comemorativă când afla de decesul unui membru, dar aceasta nu putea fi administrată de o a treia persoană, amintește Agerpres.

'Legatarul nu se va putea însă conecta direct la contul defunctului sau vedea mesajele sale private”, adaugă reţeaua de socializare.