Evenimentul ZileiSocialAlarmant! Se vând deja vaccinuri false anti-covid din China şi India. „Atenție, sunt periculoase”

Alarmant! Se vând deja vaccinuri false anti-covid din China şi India. „Atenție, sunt periculoase”

Alarmant! Se vând deja vaccinuri false anti-covid din China şi India. „Atenție, sunt periculoase”
La Genova a fost descoperit un lot ilegal de vaccinuri anti-coronavirus contrafăcute, sosite din China şi India. Guvernul a dat alarma pentru porturi şi aeroporturi.

Pe piaţă deja circulă de câteva săptămâni vaccinuri împotriva Covid-19. Este vorba de produse farmacologice fabricate în China – neverificate şi nesupuse controalelor conform normativelor comunitare – care sunt bineînţeles riscante. Vacinuri contrafăcute care în orele următoare pot apărea peste tot în Europa.

Agenţia Vămilor din Italia a ridicat nivelul de control al încărcăturilor navale şi aeriene direcţionate spre Italia

Directorul Minenna, datorită un unor serii de comunicaţii interne, a sensibilzat toate direcţiile regionale unde se găsesc porturi şi aeroporturi strategice atenţionâdu-i pentru evitarea şi controlarea la sânge a marfurilor sosite cu aceste vaccinuri din Sud-estul asiatic şi destinat pieţei negre europene.

Bineîneţeles că şi Genova, cel mai mare port al Italiei, se pregăteşte să efectueze controale specifice asupra posibilei sosiri a acestor medicamente prin containere dar şi prin intermediul călătorilor. „Sistemele noastre de intelligence, spune directorul, au interceptat potenţialul distribuitor pe întreg teritoriu naţional al vaccinurilor chineze pentru Covid-19, dar acestea nu sunt realizate de societăţi chineze în mod oficial şi ele circulă de luni de zile în ţara asiatică”.

Vaccinuri neautorizate sau contrafăcute, pe piaţă

Aceste vaccinuri ar putea crea probleme acelora care le folosesc fiindcă nu se ştie ce substanţe au fost folosite. „Sunt vaccinuri care cu mare probabilitate nu servesc la nimic – a adăugat Minenna – asta şi fiindcă ştim că transportul acestor seruri cere temperaturi foarte scăzute. Iar un vaccin care se vinde online, transportat clandestin, nu poate oferi garanţii”.

Agenţia Vămilor a lansat un apel invitând toţi cetăţenii să nu cumpere niciun vaccin fără recomandarea medicilor sau experţilor

Cine cumpără aceste vaccinuri riscă să fie denunţat cu acuzaţia de import ilicit de medicamente. Nu este permisă şi nu este licită achiziţionarea vaccinului de contrastare a Covid-19 în niciun fel de modalitate.

Mărfurile care sosesc din China, fiind vorba de o ţară cu riscuri, trebuie să fie atent controlate. Alarma priveşte în special miile de containere care sosesc zilnic în portul Genova şi care ar putea ascunde un mare număr de vaccinuri, dar şi traficul de pasageri. Agenţia a descoperit un cerc ilegal de medicamente contrafăcute provenind chiar din China şi India, scrie La Stampa.


Accesează: