Evenimentul ZileiActualitateAlarmant! Explozie de noi afecțiuni cardiace la tineri. Chirurgii, îngrijorați de valul de tromboze post-pandemice

Alarmant! Explozie de noi afecțiuni cardiace la tineri. Chirurgii, îngrijorați de valul de tromboze post-pandemice

Alarmant! Explozie de noi afecțiuni cardiace la tineri. Chirurgii, îngrijorați de valul de tromboze post-pandemice
Experții din Marea Britanie spun că o explozie a noilor boli cardiace la pacienții mai tineri poate fi explicată printr-o nouă afecțiune numită „tulburare de stres post-pandemic”. 

Medicii au constat o explozie de noi afecțiuni cardiace la tineri. Numărul cazurilor cu tromboze  este din ce în ce mai mare. Experţii au găsit cauza: „Tulburare de stres post pandemie”.

Aşadar, medicii din Marea Britanie spun că o explozie a noilor boli cardiace la pacienții mai tineri poate fi explicată printr-o nouă afecțiune numită „tulburare de stres post-pandemic”.

Un raport London Evening Standard  îl citează pe chirurgul principal Tahir Hussain, care lucrează la un spital NHS din Londra: „Am văzut o creștere mare de afecțiuni cardiace legate de tromboză în practica mea”, a spus Hussain.

Pericolul la care suntem expuși din cauza restricțiilor

„Pacienții mai mult tineri sunt internați necesitând intervenții chirurgicale și îngrijiri medicale  într-un număr mult mai mare faţă de înainte de pandemie”, a mai explicat chirurgul. Hussain a spus că efectele sunt „un rezultat direct al nivelurilor crescute de stres și anxietate cauzate de efectele PPSD (tulburare de stres post-pandemic)”.

El a mai spus că oamenii care mor acasă „din cauza unor afecțiuni precum embolia pulmonară și infarctul miocardic” se datorează faptului că s-au autoizolat și nu au căutat îngrijirea medicală de care au nevoie.

Explicația lui Hussain a fost reluată de fostul terapeut psihologic senior al NHS Mark Rayner, care a spus că până la 300.000 de afecțiuni cardiace ar putea fi cauzate de „tulburare de stres post-pandemie”.

Faţa ascunsă din spatele pandemiei și blocajelor

„Toată lumea a auzit de PTSD, dar trebuie să ne gândim urgent la PPSD”, a spus Rayner, adăugând că „pandemia și blocajele care a rezultat au avut un efect masiv asupra sănătății mintale a întregii națiuni”.

Unii oameni și-au exprimat scepticismul cu privire la creșterea bruscă a problemelor cardiace în rândul tinerilor şi că s-ar datora exclusiv stresului post-pandemie deoarece, spun ei, că Marea Britanie nu a fost sub nicio formă de blocare de aproape 6 luni. Uitând să menționeze că efectele apar mai târziu şi sunt mult mai periculoase fată de acele reacţii care apar imediat, scrie zerohedge.

 


Accesează: