Evenimentul Zilei > Actualitate > Alarmant! Explozie de noi afecțiuni cardiace la tineri. Chirurgii, îngrijorați de valul de tromboze post-pandemice
Alarmant! Explozie de noi afecțiuni cardiace la tineri. Chirurgii, îngrijorați de valul de tromboze post-pandemice

Alarmant! Explozie de noi afecțiuni cardiace la tineri. Chirurgii, îngrijorați de valul de tromboze post-pandemice

Experții din Marea Britanie spun că o explozie a noilor boli cardiace la pacienții mai tineri poate fi explicată printr-o nouă afecțiune numită „tulburare de stres post-pandemic”. 

Medicii au constat o explozie de noi afecțiuni cardiace la tineri. Numărul cazurilor cu tromboze  este din ce în ce mai mare. Experţii au găsit cauza: „Tulburare de stres post pandemie”.

Aşadar, medicii din Marea Britanie spun că o explozie a noilor boli cardiace la pacienții mai tineri poate fi explicată printr-o nouă afecțiune numită „tulburare de stres post-pandemic”.

Un raport London Evening Standard  îl citează pe chirurgul principal Tahir Hussain, care lucrează la un spital NHS din Londra: „Am văzut o creștere mare de afecțiuni cardiace legate de tromboză în practica mea”, a spus Hussain.

Pericolul la care suntem expuși din cauza restricțiilor

„Pacienții mai mult tineri sunt internați necesitând intervenții chirurgicale și îngrijiri medicale  într-un număr mult mai mare faţă de înainte de pandemie”, a mai explicat chirurgul. Hussain a spus că efectele sunt „un rezultat direct al nivelurilor crescute de stres și anxietate cauzate de efectele PPSD (tulburare de stres post-pandemic)”.

El a mai spus că oamenii care mor acasă „din cauza unor afecțiuni precum embolia pulmonară și infarctul miocardic” se datorează faptului că s-au autoizolat și nu au căutat îngrijirea medicală de care au nevoie.

Explicația lui Hussain a fost reluată de fostul terapeut psihologic senior al NHS Mark Rayner, care a spus că până la 300.000 de afecțiuni cardiace ar putea fi cauzate de „tulburare de stres post-pandemie”.

Faţa ascunsă din spatele pandemiei și blocajelor

„Toată lumea a auzit de PTSD, dar trebuie să ne gândim urgent la PPSD”, a spus Rayner, adăugând că „pandemia și blocajele care a rezultat au avut un efect masiv asupra sănătății mintale a întregii națiuni”.

Unii oameni și-au exprimat scepticismul cu privire la creșterea bruscă a problemelor cardiace în rândul tinerilor şi că s-ar datora exclusiv stresului post-pandemie deoarece, spun ei, că Marea Britanie nu a fost sub nicio formă de blocare de aproape 6 luni. Uitând să menționeze că efectele apar mai târziu şi sunt mult mai periculoase fată de acele reacţii care apar imediat, scrie zerohedge.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: