Evenimentul Zilei > Actualitate > Al doilea cutremur al zilei care s-a produs în România. Ce intensitate a avut mișcarea seismică
Al doilea cutremur al zilei care s-a produs în România. Ce intensitate a avut mișcarea seismică

Al doilea cutremur al zilei care s-a produs în România. Ce intensitate a avut mișcarea seismică

Un nou cutremur a avut loc în România, duminică. Mișcarea seismică a avut loc în zona seismică Vrancea și a atins o intensitate de 4,3 grade pe scara Richter, după cum au anunțat seismologii.

Un cutremur cu magnitudinea de 4,3 grade pe scara Richter a avut loc, duminică seara, la ora 19:08:20, în zona seismică Vrancea. Mișcarea seismică s-a produs la o adâncime de 140 de kilometri, conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului – INCDFP.

Un nou cutremur a avut loc, duminică, pe teritoriul României

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 83km E de Brașov, 92km S de Bacău, 103km NE de Ploiești, 112km V de Galați, 115km NV de Brăila, 153km N de București, 172km SV de Iași, 173km NE de Pitești, 196km E de Sibiu, 218km N de Ruse.

Tot duminică, de dimineață, s-a înregistrat un alt cutremur pe teritoriul țării noastre. Conform informațiilor furnizate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului seismul s-a produs la o distanță de 164 km N de Bucuresti.

Mișcarea seismică a avut o magnitudine de 3,1 grade pe scara Richter. Informația a fost prezentată de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, care a înregistrat toate datele referitoare la acest fenomen.

Mișcare seismică la prima oră a zilei

Potrivit INCDFP, cutremurul s-a produs la ora 07:41 în zona seismică Vrancea. Seismul a avut o magnitudine de 3,1 și a avut loc la o adâncime de 130 de kilometri.
Fenomenul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 82 km S de Bacau, 94 km E de Brasov, 106 km NV de Galati, 111 km NV de Braila, 115 km NE de Ploiesti, 160 Km SV de Iasi, 164 km N de Bucuresti, 186 km NE de Pitesti, 205 km SV de Chisinau, 205 km E de Sibiu.

Astfel de seisme de mică intensitate au loc cu regularitate în zona seismică din Vrancea, specialiștii apreciind că este un fenomen normal.

De asemenea, duminică, la miezul nopţii, ora 00:00:42, a mai avut loc în aceeaşi zonă seismică, Vrancea, un alt cutremur, dar de o intensitate mai mică. Potrivit informațiilor oficiale, acesta a avut o magnitudine de 2,6 grade pe Richter și s-a produs la o adâncime de 61 km.