Editura Evenimentul si Capital

VESTE BUNĂ PENTRU MILITARI ȘI POLIȚIȘTI! Ajutorul de deces egal cu 12 solde/salarii de funcţie

Autor: | | 2 Comentarii | 4904 Vizualizari

Comisia de muncă de la Senat a adoptat astăzi un amendament la propunerea legislativă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prin care s-a stabilit că ajutorul de deces pentru militari şi poliţişti reprezintă echivalentul a 12 solde/salarii de funcţie.

„În caz de deces al personalului militar, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, soţia sau soţul supravieţuitor ori copiii ori, în lipsa acestora, părinţii beneficiază de un ajutor egal cu 12 solde/salarii de funcţie fără a fi necesară îndeplinirea condiţiilor referitoare la trecerea în rezervă sau direct în retragere/ încetarea raporturilor de serviciu, cu drept la pensie a celor decedaţi", stipulează amendamentul adoptat.

Potrivit preşedintelui Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă, acest ajutor este diferenţiat în legislaţia în vigoare, în funcţie de vechime. De asemenea, printr-un alt amendament adoptat de comisie, militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special care desfăşoară activităţi didactice sau medicale pot opta pentru salariile din sistemul civil, prevăzute în anexele corespunzătoare familiilor ocupaţionale "Învăţământ" şi "Sănătate". Coarnă a precizat că pensiile acestor persoane vor fi calculate în funcţie de veniturile din sistemul militar.

Pagina 1 din 1
Tag-uri:Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro

libertatea.ro

rtv.net

fanatik.ro

wowbiz.ro

b1.ro

cancan.ro

playtech.ro

unica.ro

dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate