Evenimentul Zilei > Actualitate > Ajutoarele naturale care îţi curăţă casa
Ajutoarele naturale care îţi curăţă casa

Ajutoarele naturale care îţi curăţă casa

Contrar aşteptărilor, aerul din interior este mult mai poluat decât cel din exterior.

Plantele de interior te pot ajuta să păstrezi în casă un aer curat. 

Prima pe lista plantelor pozitive este aloe vera – foarte usor de întreţinut. Iubitoare de soare, aloe vera filtrează aerul din casă de benzen şi formaldehide, substanţe emanate de produsele chimice de curăţat sau vopseluri. Planta aloe este o alegere înţeleaptă pentru ferestrele de la bucatarie bine luminate.

Gerbera – această floare strălucitoare te scapă de substanţe precum tricoloretilena (aflată în produsele de curăţat), benzen (din cerneluri şi vopseluri).

Face mai mult

Limba soacrei – este o planta care filtrează chimicalele aflate în produsele de curăţat, hârtia iginică, şerveţele igienice şi produse de curăţat. Crizantema – această floare frumos colorată face mai mult decât să dea o altă aură încăperii. Ajută la filtrarea aerului de interior de benzen (vopseluri, produse din plastic, lipici, detergenţi). Trebuie aşezată cât mai aproape de lumina soarelui.

Dracaena cu margini roşii – această plantă care poate creşte foarte înaltă, până la tavan, curăţă aerul din casă de xilen, tricloretilenă sau formaldehide.

Azaleea – te scapă de formaldehide şi este recomandată pentru încăperi închise (pivniţe), dar într-un loc luminos.

Filodendronul cu frunze în formă de inimă – nu este o opţiune dacă ai copii sau animale de companie, întrucât frunzele sunt otrăvitoare. Poate fi ideală pentru birouri, întrucât filtrează compuşii chimici volatili, precum şi formaldehide.

Crinul păcii – are nevoie de umbră şi să fie udată săptămânal. Curăţă aerul de compuşi chimici volatili, formaldehide, benzen, tricoloretilena, dar şi toluen şi xilen.  

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: