Evenimentul Zilei > Economie > Ai primit CARDUL de SĂNĂTATE? Vezi câţi ROMÂNI au intrat în POSESIA LUI
Ai primit CARDUL de SĂNĂTATE? Vezi câţi ROMÂNI au intrat în POSESIA LUI

Ai primit CARDUL de SĂNĂTATE? Vezi câţi ROMÂNI au intrat în POSESIA LUI

Peste 12 milioane de români au primit cardul de sănătate, documentul care atestă calitatea de asigurat în sistemul public de sănătate din România, scrie Agerpres.

„Poşta Română, în urma unor eforturi considerabile ale reţelei operaţionale a companiei, a reuşit să se achite cu succes de sarcinile impuse prin contractul cu CNAS. O rată de retur de 7% pe distribuţia cardurilor de sănătate este una pe care orice operator privat şi-ar asuma-o fără ezitare. Iar asta, având în vedere rigorile impuse prin contract, ce ţin atât de modalitatea de predare a cardurilor, cât şi de zonele acoperite, în bună parte mediul rural greu accesibil”, a declarat Irina Purcaru, directorul Direcţiei Operaţiuni şi Relaţii Comerciale din cadrul Poşta Română.

Conform sursei, dintre cele 13,2 milioane de carduri trimise de Compania Naţională Poşta Română şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate spre distribuire, Poşta Română a predat în mâna asiguraţilor 93% din această cantitate. Persoanele care fie şi-au schimbat domiciliul şi nu au notificat acest lucru, fie nu s-au prezentat la unităţile Poştei Române pentru a-şi ridica documentul de asigurat pot să o facă, în continuare, aşa cum impun regulile CNAS.

Situaţia pe judeţe arată că Municipiul Bucureşti deţine primul loc la numărul de carduri distribuite, respectiv 1,22 milioane de trimiteri, urmat de Prahova, cu peste 511.000 de trimiteri, şi de Timiş, cu peste 438.000 de trimiteri ajunse la destinaţie. Rata de retur pe cele trei judeţe, adică diferenţa dintre cardurile emise de CNAS conform contractului şi cardurile returnate Caselor Judeţene de Sănătate aferente, este de 12,6%, 3,5%, respectiv 10,12%.

Sursa: Agerpres.