Pentru persoanele care au fost diagnosticate cu coronavirus și sunt în carantină sau la izolare în locuințe este foarte greu să-și asigure lucrurile necesare traiului de zi cu zi. Se întâmplă ca toată familia, părinți și copii să fie la izolare și atunci e o problemă asigurarea hranei și a dezinfectanților.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) București nu și-a făcut treaba ca lumea, iar acum a rămas fără șefă. Au fost cazuri când ajutorul către aceste familii în carantină a venit de la Jandarmerie sau de la câteva primării rurale, care le duceau hrană și apă.

De azi, bucureștenii din sectorul 4 au un dram de noroc dacă i-a lovit ghinionul să fie atinși de coronavirus sau dacă sunt izolați pentru că au intrat în contact cu persoane infectate.

La Primăria sectorului 4 lucrurile s-au mișcat mai rapid, poate și pentru că edilul Daniel Băluță este medic de profesie și are o echipă de oameni tineri cu care lucrează. După consultări cu reprezentanții instituțiilor statului și o analiză serioasă, s-au găsit soluții benefice pentru plătitorii de taxe din acest sector.

Persoanele infectate cu COVID-19 și suspecții din sectorul 4 nu vor mai suna la DSP ci la un număr de telefon cu operator prezent 24 de ore din 24. Primăria va asigura cetățenilor mâncare și tot ce mai este necesar. Într-un comunicat de presă, se oferă date despre tot suportul pe care-l acordă instituția condusă de Daniel Băluță.

Sunați la numărul de urgență 021.9441 !

”Pentru punerea în aplicare a dispozițiilor Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, Primăria Sectorului 4 a înființat, în subordinea Biroului Call-Center al instituției o echipă specială care va prelua toate solicitările persoanelor aflate în carantină sau în izolare la domiciliu pe raza sectorului 4.

În funcție de nevoile acestora, autoritatea locală le va pune la dispoziție, gratuit, alimente, apă, medicamente și orice alte bunuri necesare traiului și igienei corporale în perioada izolării.

Prin urmare, persoanele aflate în izolare la domiciliu sau în carantină pot solicita sprijinul autorității locale sunând la 021.9441 – numărul unic de urgență la nivelul sectorului 4, disponibil 24 de ore din 24.

Totodată, Primăria Sectorului 4 anunță startul campaniei „Ne protejăm bunicii împotriva infecțiilor gripale”, în cadrul căreia echipe de voluntari din rândul angajaților autorității locale vor veni în sprijinul seniorilor din sectorul 4 și le vor face acestora cumpăraturile – medicamente, alimente etc. În acest fel, persoanele în vârstă nu vor mai ieși din case în perioada următoare și vor evita aglomerația din magazine și din mijloacele de transport în comun.  Seniorii care au nevoie de sprijin pe acest subiect ne pot contacta de asemenea la 021.9441 – numărul unic de urgență la nivelul sectorului 4, disponibil 24 de ore din 24.

Sectorul 4 al Municipiului București își reafirmă angajamentul de a pune la dispoziția autorităților, la cererea acestora, atât personal medical din rețeaua DGASPC Sector 4 cât și sprijin pentru completarea rezervelor de alimente și de medicamente, dacă acest lucru este cerut de autorități. Mai mult decât atât, în caz de necesitate, Primăria Sectorului 4 va oferi orice fel de suport logistic unităților sanitare”, comunică Primăria sectorului 4.

Aceste soluții pot constitui un exemplu și pentru alte primării ale Bucureștiului sau din marile orașe.