Evenimentul Zilei > Social > România, reprezentată la AGRITEQ 2019. Cu ce produse vor fi prezente firmele românești
România, reprezentată la AGRITEQ 2019. Cu ce produse vor fi prezente firmele românești

România, reprezentată la AGRITEQ 2019. Cu ce produse vor fi prezente firmele românești

AGRITEQ 2019. Începând cu data de 19 martie și încheind cu cea de 22 a aceleiași luni, are loc expoziția de agricultură irigații, piscicultură, mediu, echipamente agricole moderne și tehnologie. Aceasta se desfășoară la Doha (Qatar) și este organizată de către Ministerul Municipalității și Mediului din Statul Qatar - AGRITEQ 2019. România va fi reprezentată de un număr de 14 companii din sectorul agricol și agroalimentar.

În intervalul 19 – 22 martie 2019 se desfășoară expoziția de agricultură irigații, piscicultură, mediu, echipamente agricole moderne și tehnologie. Aceasta va avea loc la Doha (Qatar) și este organizată de către Ministerul Municipalității și Mediului din Statul Qatar – AGRITEQ 2019. România va fi reprezentată la acest aveniment de un număr de 14 companii din sectorul agricol și agroalimentar.  Evenimentul se află la a 7-a ediție și încearcă să evidențieze inovația în domenii precum: agricultură, irigații, piscicultură, mediu, dar și ă identifice parcursul către securitatea alimentară și dezvoltarea durabilă. 

Există mai multe secțiuni ale acestei expoziții, după cum urmează: 

„Veteq – 640 mp (biotehnologie, medicamente veterinare, pesticide, incubatoare, vaccinuri, laboratoare etc), Foodteq – 5.500 mp (echipamente conservare, ambalare, produse din carne, produse lactate, ambalaje alimentare, produse organice, aditivi alimentari, produse piscicole etc) și Enviroteq – 756 mp (chimicale tratare apă, deșeuri organice, pompe puțuri, panouri solare, ambalaje păstrare lichide etc).”, informează Profit.ro.

AGRITEQ se va desfășura în 5 săli. Întinderea suprafeței este de 29.035 mp, cu 33% mai mare decât la ediția din 2018. Expoziția reunește firme din 41 de țări față de 38, în anul precedent. La Expoziția de la Doha, România va fi reprezentată de 14 operatori economici din sectorul agricol și agroalimentar. Aceștia vor expune produse agroalimentare românești precum: carne și produse din carne de oaie, curcan, pui, produse lactate, mălai, griș, fructe proaspete și congelate, conserve legume și fructe: sucuri, zacuscă, sosuri, dulcețuri, compoturi, ceaiuri, tincturi, suplimente alimentare, apă minerală. Cei 14 operatori economici din România au alocați 252 mp, în regim de gratuitate, de către organizator. 

La această ediție va fi prezent și ministrul Agriculturii,  Petre Daea, precum și directorul general al Direcției Generale Politici în Industrie Alimentară și Comerț, Amelia Elena Rus, și directorul general adjunct al Direcției generale Politici Agricole, Mihai Neagu. 

Qatar este parte a  Consiliului de Cooperare al Golfului, aceasta fiind o organizație regională care mai cuprinde Regatul Arabiei Saudite, Kuweit, Emiratele Arabe Unite, Regatul Bahrain, Sultanatul Oman și Qatar. 

 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: