Recent au fost achiziţionate 35 de tractoare du ghidare automată, care reprezintă o noutate în domeniu, ce vor ajunge în Insula Mare a Brăilei până la sfârşitul anul 2019.

De asemenea, parametrii climaterici – temperatura și umiditatea aerului, precipitațiile, viteza vântului, umiditatea și temperatura solul vor fi monitorizate cu ajutorul a 29 de staţii meteorologice.

 „Ne dorim ca sistemul multifuncțional să devină platforma care integrează datele provenind de la utilaje diferite – semănători, aparate de stropit, combine dar și alte mașini de recoltat”, a declarat dr. ing. Lucian Buzdugan, președintele Consiliului de Administrație al Agricost.

Buzdugan este un cunoscător al tehnologiilor high-tech din domeniul agricol.

 În 2017, producătorul german Horsch lansa una dintre cele mai performante modele de semănători din portofoliu – Focus 12.50 ST, având la bază o schiță în detaliu a unei semănători universale realizate de inginerul român.

Obiectivul Agricost este ca până în 2022 să se atingă o producţie anuală de un milion de tone de cereale şi furaje combinate.

De asemenea, Agricost are ca obiectiv dezvoltarea unui punct de colectare a cerealelor cu silozuri, având capacitatea de a gestiona două milioane de tone metrice de cereale de diferite tipuri, provenind atât de la fermele românești operate de Al Dahra, cât și de la cele din afara companiei.

Te-ar putea interesa și: