Conducerera Poliției de Frontieră Constanța s-a întâlnit, săptămâna trecută, cu autoritățile de frontier bulgare pentru pregătirea, în comun, a măsurilor care să evite crearea de blocaje la graniță în perioada Paștelui. Peste 10.000 de turiști români sunt așteptați să treacă frontiera pentru a petrece sărbătorile pascale în stațiunile de pe litoralul bulgăresc.

“Apreciem că valorile de trafic vor fi crescute în perioada Paștelui și vor crește în continuare spre sărbătoarea de 1 Mai. La nivelul punctelor de trecere Vama Veche și Ostrov, așteptăm valori de trafic crescute, iar la nivelul punctului Negru Vodă, constant”, spune șeful Poliției de Frontieră Constanța, comisar șef Ionel Trușan. 

Polițiștii de frontieră români lucrează împreună pe teritoriul Bulgariei, la Negru Vodă și Silistra (Ostrov) iar pe teritoriul României la Vama Veche. Pentru evitarea aglomerației și scăderea timpilor de așteptare, turiștilor li se recomandă să folosească și punctual de trecere frontieră de la Negru Vodă, mai puțin folosit de autoturisme. 

Numărul polițiștilor de frontier, lucrători de linia întâi, care vor desfășura activități de verificare va fi suplimentat în zilele de Paște. Benzile de trafic vor fi redimensionate, pe banda de ieșire va fi adăugată o bandă de intrare dacă fluxul spre ieșire din țară va crește. Dacă valorile de trafic vor fi mari, turiștii vor fi deviați spre punctele de frontier mai libere.

 

Te-ar putea interesa și: