Evenimentul Zilei > Actualitate > Aglomerație la Aeroportul Otopeni. Motivul pentru care pasagerii nu pot intra în țară
Aglomerație la Aeroportul Otopeni. Motivul pentru care pasagerii nu pot intra în țară

Aglomerație la Aeroportul Otopeni. Motivul pentru care pasagerii nu pot intra în țară

Mai multe sute de pasageri, sosiți din diferite destinații pe Aeroportul Henri Coandă, au fost nevoiți să aștepte în aglomerație din cauza numărului mic de funcționari ai Direcției de Sănătate Publică ce procesau declarațiie proprie răspundere.

Din cauza numărului mare de curse aeriene care au sosit la distanță mică unele față de altele – șapte – sutele de pasageri au fost nevoiți să se înghesuie pe culoarul de ieșire, generând o busculadă.

Aglomerația a avut drept cauză timpul în care lucrătorii DSP reușeau să proceseze declarațiile pe proprie răspundere ale celor care doresc să intre în țară. DSP are doar doi angajați care verifică fiecare pasager în parte (completare/verificare declarațiilor pe proprie răspundere, întrebări, semnătură, ștampilă etc.), ceea ce duce la blocarea pasagerilor care intenționează să părăsească terminalul de sosiri.

Imagini cu busculada de pe Aeroportul Henri Coandă au fost publicate pe rețelele de socializare de pasagerii obligați să aștepte la coadă. Astfel, unul dintre aceștia, Horia Lupu, s-a declarat dezamăgit de organizare, într-un scurt mesaj, însoțit de fotografii, pe care l-a postat pe o rețea de socializare.

„Așa arată intrarea în România de la Aeroportul International Henri Coandă. Sunt 2 angajați DSP care procesează declarațiile celor din poze. Înțeleg că au aterizat simultan 7 avioane. Felicitări pentru organizare…”, a scris pasagerul pe Facebook, în vreme ce se îndrepta spre ieșire.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o nouă hotărâre prin care a stabilit noi criterii de exceptare de la măsurile de izolare/carantină pentru persoanele care sosesc în România din țările membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European.

Sunt exceptate de la măsurile de izolare/carantină persoanele care vin din țările a căror rată cumulate de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori este mai mică sau egală cu cea înregistrată în România, în perioada similară.

În baza acestui criteriu, Institutul National de Sănătate Publică stabilește cu regularitate lista țărilor membre ale Uniunii Europene și ale Spațiului Economic European pentru care persoanele care sosesc în România sunt exceptate de la măsurile de izolare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: