Evenimentul Zilei > Actualitate > AGENȚIA NAȚIONALĂ ANTIDROG (ANA) și-a propus vaccinarea împotriva bolilor asociate consumului de droguri
AGENȚIA NAȚIONALĂ ANTIDROG (ANA) și-a propus vaccinarea împotriva bolilor asociate consumului de droguri

AGENȚIA NAȚIONALĂ ANTIDROG (ANA) și-a propus vaccinarea împotriva bolilor asociate consumului de droguri

Obiectiv general: Îmbunătăţirea accesului consumatorilor de droguri injectabile la servicii de prevenire, consiliere, tratament, testare şi vaccinare HIV, HVB, HVC, TBC şi a altor boli asociate, în comunitate şi în sistemele privative de libertate

Printre proiectele propuse de Agenția Națională Antidrog se află și vaccinarea consumatoriIor împotriva bolilor precum HIV, HVB, HVC, TBC.

Obiectiv ul acestui plan al ANA este îmbunătăţirea accesului consumatorilor de droguri injectabile la servicii de prevenire, consiliere, tratament, testare şi vaccinare HIV, HVB, HVC, TBC şi a altor boli asociate, în comunitate şi în sistemele privative de libertate. ANA și-a mai propus realizarea unui site interactiv care să conţină totalitatea furnizorilor şi condiţiile de accesare a serviciilor de prevenire, consiliere, tratament, testare şi vaccinare HIV, HVB, HVC, TBC şi a altor boli asociate, în comunitate şi în sistemele privative de libertate. Programul va avea un site pe care se va vedea număr de accesări dar va avea și informări pentru consumatori de droguri injectabile cu privire la furnizorii de servicii de prevenire, consiliere, tratament, testare şi vaccinare a bolilor asociate consumului de droguri şi condiţiile de accesare a acestor servicii.

Se va realiza și aplicaţii online cu simularea circuitului integrat de asistenţă a consumatorilor şi a consumatorilor dependenţi de droguri.

Perioada de implementare: 2015-2018 10 iar bugetul este 60 mii de lei

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: