Agent, prins în penitenciar cu 1,5 grame de canabis

Agent, prins în penitenciar cu 1,5 grame de canabis

Costel Claudiu Sângepanu, agent şef adjunct la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi, a fost prins, ieri, “la datorie” cu 1,5 grame de canabis ascunse în bocanci.

Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, lucra de 11 ani în penitenciar. Drogurile erau destinate infractorilor periculoşi din secţia VII de deţinere.

Agentul a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT Iaşi sub acuzaţia de trafic de droguri de risc şi urmează să fie prezentat în faţa magistraţilor Tribunalului Iaşi, cu propunere de arestare.

“A declarat că, înainte de a intra în tură, a găsit un pacheţel pe casa scării blocului unde locuia, şi, crezând că sunt bani acolo, l-a pus în buzunar. Vreme de patru ore s-a chinuit să ne explice cum a ajuns pacheţelul din buzunarul hainei în bocanci şi cum a uitat de el. Cercetările continuă, pentru a se stabili cui îi erau destinate drogurile”, a declarat Iulia Diaconu, şeful DIICOT Iaşi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit conducerii Penitenciarului Iaşi, agentul era monitorizat de mai multă vreme, întrucât existau indicii că ar avea cunoştinţe printre dealerii de droguri.