Evenimentul Zilei > Justitie > Afaceristul constănțean care ascundea patru tone de carne stricată, arestat la domiciliu
Afaceristul constănțean care ascundea patru tone de carne stricată, arestat la domiciliu

Afaceristul constănțean care ascundea patru tone de carne stricată, arestat la domiciliu

Omul de afaceri Răzvan Dimoftache, arestat săptămâna trecută după ce polițiștii și procurorii au găsit în magazinele lui aproape patru tone de carne stricată, a obținut, astăzi, schimbarea măsurii preventive. Curtea de Apel Constanța i-a acceptat contestația și a decis înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Proprietar al mai multor magazine de comercializare a cărnii și a produselor din carne, Răzvan Domoftache a fost arestat, joi, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, înșelăciune, falsificare și folosire de instrumente false, fals în inscrisuri sub semnătura privată, uz de fals, fals în declarații. La perchezițiile efectuate în magazinele lui Răzvan Dimoftache, polițiștii de la Economic și procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au descoperit aproape patru tone de carne stricată care, ulterior, a fost distrusă. 

Omul de afaceri a contestat, ieri, măsura arestului preventiv pentru 30 de zile. Curtea de Apel Constanța s-a pronunțat, astăzi, și a decis arestarea lui Răzvan Dimoftache la domiciliu. Decizia instanței este definitivă. Arestarea lui a produs vâlvă în Constanța și în țară, după ce s-a speculat că produsele din carne congelată, găsite în lăzile frigorifice din cele două magazine și o carmangerie ar avea o vechime de 40 de ani. Specialiștii, consultați de EVZ au respins, cu argumente, această speculație. Potrivit inspectorilor sanitar- veterinari carnea stricată avea o vechime de 4 ani.

Soluția Curții de Apel Constanța: “Admite contestaţia formulată de contestatorul- inculpat Dimoftache Răzvan.. .Dispune înlocuirea măsurii arestării preventive luate faţă de inculpatul Dimoftache Răzvan cu măsura preventivă a arestului la domiciliu. ..Să nu comunice cu inculpata Daniela Violeta D. (contabila) și cu suspecții. ..Dispune punerea în libertate a inculpatului Dimoftache Răzvan, de sub puterea mandatului de arestare preventivă emis de Tribunalul Constanţa, Secţia Penală, dacă nu este arestat în altă cauză. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu, azi, 17.02.2015” (corect ar fi 17.02 2016).

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: