Nicoleta Boca avea 45 de ani, lucra ca medic stomatolog la o clinică privată din Ploieşti, dar locuia împreună cu fiul ei, în vârstă de 17 ani, într-un apartament pe Calea 13 Septembrie din Capitală. Ea avea o relaţie cu Adrian Cioabă, un om de afaceri cu dublă cetăţienie, română şi americană.

Găsită de fiu într-o baltă de sânge

Sâmbătă seară, fiul acesteia a găsit-o pe Nicoleta Boca într-o baltă de sânge şi a intrat în stare de şoc, un vecin fiind cel care a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a anunţat crima. Vecinii femeii au relatat poliţiştilor că din apartamentul celor doi s-a auzit o ceartă încă de dimineaţă, iar în cursul serii conflictul a degenerat.

Anchetatorii au prelevat probe din apartament, din care rezulta că principalul suspect este concubinul femeii. Acesta a fost văzut fugind de la faţa locului cu maşina victimei. Procurori de la Parchetul Tribunalului Bucureşti şi poliţişti de la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei au pornit în căutarea suspectului pentru a-l duce la audieri.

Anchetatorii au ajuns la vila din comuna Izvorani, judeţul Ilfov, deţinută de Adrian Cioabă, însă l-au găsit spânzurat. Omul de afaceri şi-a pus capăt zilelor fără a lăsa un mesaj prin care să explice de ce a comis crima.

Denunţător la PNA

Oamenii legii au ridicat computerul omului de afaceri în vederea efectuării unei percheziţii informatice care ar putea elucida circumstanţele în care a avut loc crima. Adrian Cioabă a fost un om de afaceri de peste 60 de ani, care în 2004 a fost implicat într-un dosar deschis de procurorii anticorupţie.

Un vameş a fost arestat preventiv la vremea respectivă în în urma unui denunţ făcut chiar de Adrian Cioabă. Acesta l-a acuzat pe vameş că îi ceruse cu titlu de mită trei scutere dintr-un total de 66, pe care Cioabă le importase pentru a le vinde în ţară.